Dolar

32,4376

Euro

34,7966

Altın

2.481,20

Bist

9.530,47

Business sınıfı tuvaletini kullanan yolcu uçaktan atıldı

Yabancı havayolları uçağında ekonomi sınıfı yolcusu kadın, business sınıfındaki tuvaleti kullanınca kelepçelenerek Erzurum'a bırakıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-25 19:03:57

Business sınıfı tuvaletini kullanan yolcu uçaktan atıldı

Ajansların haberine göre; Avusturya'nın başkenti Viyana'dan 21 Ekim günü Birleşik Arap Emirliklerinin başkenti Abu Dabi'ye hareket eden uçakta ekonomi bölümünde uçan 50 yaşlarındaki Slovak yolcu Edita Kmetova'nın iddiaya görne aniden midesi bulandı.

MİDESİ BULANINCA EN YAKIN TUVALETE GİTMEK İSTEDİ

Arka bölümdeki tuvalete gidemeyeceğini anlayan Kmetova, yolcu ve personelin itirazları arasında yakınındaki Business Class bölümüne hızlı adımlarla girdi. Business bölümündeki tuvalete giren Kmetova'ya businessteki yolcular ve kabin görevlileri tepki gösterdi. Çıkan tartışma üzerine kadın yolcuya kelepçe vuruldu ve Ankara'dan en yakın hava meydanına zorunlu iniş için izin istendi.

ERZURUM'A İNDİRİLDİ

Verilen izin üzerine uçak, 21 Ekim günü saat 16.30'da Erzurum Havalimanı'na indi. Havalimanı Başmüdürü Ali Şerit, Nöbetçi Müdür Abubekir Özcan ve güvenlik personeli giderek kelepçe vurulan kadın yolcuyu aldı ve uçak tekrar havalanarak yoluna devam etti.

"BİR SUÇLU GİBİ KELEPÇE VURULDU"

Çok zor durumda kaldığını ve her an kusacağını düşünerek uçağı kirletmemek, yolcuların huzurunu kaçırmamak için ön tuvaletlere gittiğini belirten Edita Kmetova,yaşadıklarını şöyle anlattı: "Kızımı görmek için Abu Dabi'ye gidiyordum. Birden miden bulanınca hemen tuvalete koştum. Önce yolcular müdahale etti, sonra uçak personeli. Benimle tartıştılar ve ardından kollarıma bir suçlu gibi kelepçe vuruldu. Haritada bile yerini bulamayacağım Erzurum'da uçaktan indirildim, tek başına kaldım. İşte o an gözyaşlarımı tutamadım. Erzurum Havalimanı Nöbetçi Müdürü Abubekir Özcan, önce çay ikram ederek sakinleştirdi. Uçak bilet işlemlerimi yaptırdı ve Palandöken'de bir otelde konuk etti. Yapılanları unutmam mümkün değil."

"TÜM PERSONEL RAHATI İÇİN ÇABA SARF ETTİ"

Havalimanı Nöbetçi Müdürü Abubekir Özcan, uçakta çok büyük bir sorun olduğunu düşünerek 112'den ambulans da istediklerini belirterek şunları söyledi: "Uçağa girdim, bayanın hıçkırarak ağladığını gördüm. Bileklerine kelepçe vurulmuştu. Yolcuların tümü Avusturya vatandaşı, bir tek bayan Slovakyalı. Kelepçelerini açtırdım, uçaktan indirdim. Emniyet'teki arkadaşlara teslim ettik. Yapılan incelemede hanımefendinin her hangi bir suçunun olmadığı anlaşıldı. Pilota rica ettik yolcuyu tekrar alması için ama maalesef ikna edemedik. Kadıncağız Türkiye'ye bir kere Antalya'ya tatile gelmiş. Erzurum neresi bilmiyor. Başmüdürümüzden yer hizmetleri personeli, havalimanı polisi, tüm personel o misafir yolcumuzun rahatı için çaba sarf ettik. O yolcu bizlere misafir oldu. Saat 18.55'te uçak seferine 'problemli yolcu' olduğu gerekçesiyle alınmadı. Ertesi sabah Sabiha Gökçen'e bilet aldık. Sabah da bayanı Palandöken'den aldım ve uçağın kapısına kadar uğurladım. Bu kez İstanbul'dan Abu Dabi'ye uçacak."

PALANDÖKEN'DE ÜCRETSİZ KONUK EDİLDİ

Palandöken'deki Smay Hotels İşletme Müdürü Ömer Akça da, "Abubekir Özcan uçaktan indirilen yolcuyu anlattı. Madem öyle, biz de tek kuruş ücret almadan Erzurum'da o bayanı konuk edeceğimizi söyledik. Geldi ve bir gece konuğumuz oldu" dedi.

FAHRİ KONSOLOSTAN TEŞEKKÜR MEKTUBU

Öte yandan Slovakya Cumhuriyeti Mersin Fahri Konsolosu Emir Bozkaya, DHMİ Genel Müdürlüğü'ne bir mektup gönderdi. Rahatsızlanan ve neticede Erzurum hava meydanına zorunlu iniş yapan uçakta bulunan Edita Kmetova'ya yardımlarından dolayı DHMİ'ye ve Nöbetçi Müdür Abubekir Özcan'a teşekkür etti.

Haber Ara