Dolar

32,5730

Euro

34,9752

Altın

2.421,49

Bist

9.722,09

Burun spreyi koronadan korur mu?

Koronavirüs vaka sayılarındaki hızlı artış vatandaşı korkuturken, koronadan korunmak için vatandaşlar çeşitli yöntemlere başvuruyor. Koronavirüs enfeksiyonuna karşı etkili olan burun spreyi geliştirildi. Peki burun spreyi koronadan kaç saat korur?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-23 18:26:04

Burun spreyi koronadan korur mu?

Koronavirüse karşı aşı çalışmalarında sona gelinirken diğer tarafdan da salgına karşı korunmak için burun spreyi geliştirildi. İngiltere Birmingham Üniversitesinde koronavirüs enfeksiyonuna karşı 48 saate kadar etkili olan burun spreyi geliştirildi. Gellan ve yosundan elde edilen lifli kıvam arttırıcı madde olarak da bilinen karajenan kullanılarak geliştirilen sprey, yakın zamanda Birleşik Krallık'ta satışa sunulacak.

Birmingham Üniversitesi araştırmacıları, spreyin özellikle sağlık çalışanları, uçuş görevlileri veya okullar gibi yüksek riskli durumlarda faydalı olabileceğini söylüyor. Dr Moakes, "Bu tür ürünler, koronavirüsün yayılmasını önlemek için kullanılacak. Maske takma ve el yıkama gibi hayati önem taşıyan şeylerin yerini almayacak. Bu spreyin yapacağı şey, koronavirüsün iletimini önlemek ve yayılımını yavaşlatmak için ikinci bir koruma katmanı eklemek" diye konuştu.

Haber Ara