Dolar

32,3272

Euro

35,0896

Altın

2.298,91

Bist

9.053,67

Bursaspor Teknik Direktörü Sağlam:

Bursaspor Teknik Direktörü Sağlam:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 22:08:24

Bursaspor Teknik Direktörü Sağlam:
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, zamana ihtiyaçları olduğunu, takımdaki eksikleri tamamlayarak, çok iyi bir duruma geleceklerini ifade etti.

Özlüce Tesisleri'nde Yeşil Bursa ile oynadıkları hazırlık maçının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Sağlam, ligde iyi oynamalarına rağmen, ilk iki haftayı puansız kapattıklarını ve beklentileri karşılayamadıklarını kaydetti.

Yaşadıkları olumsuzlukları ön plana çıkartmak istemediklerini anlatan Sağlam, "Ben geleceğe olumlu bakıyorum. Kadro yapılanması olarak tam istediğimiz organizasyonu yapamadık. Çeşitli sebepler ön plana çıktı ve bunun sonucunda da bu işin sıkıntılarını yaşadık. Daha 32 hafta var. Bu süreçte inşallah oyuncu planlaması açısından eksik futbolcuların da aramıza katılmasıyla, özellikle de ön bölgedeki Necid'in katılmasıyla bu sıkıntılarımızı çok kısa sürede halledip, Bursaspor'u çok iyi bir takım haline getireceğiz" diye konuştu.

Daha iyi bir takım olmak için zamana ihtiyaçları olduğunu anlatan Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu süreçte sıkıntıyı nasıl atlatırız ve en az kayıpla nasıl geçeriz, bunun çalışmasını yapıyoruz. Dünyanın en iyi takımları bile bu süreçleri geçirirken, sıkıntıları da beraberinde yaşıyor. Biz de yaşayacağız ama bu dönemi en az kayıpla atlatmak için birbirimize destek olmalıyız. Bu doğrultuda Medipol Başakşehir maçı bizim için milli takım arasına moralli girmek ve camiamızın motivasyonunu üst seviyeye çıkarmak anlamında önemli. Onlar da iki haftayı boş geçtiler. Geçen senenin bence iki flaş takımı bu sezonun başlangıcını iyi yapamazken, bu maçı da geleceğe daha olumlu bakabilme adına bir fırsat olarak görüyoruz."

Yeni transfer Hajime Hosogai'ın takımla çalışmalara başladığını ifade eden Sağlam, "Yarın sabah Tom de Sutter de yola çıkıp öğle saatlerinde aramızda olacak. Bu iki arkadaşın aramıza katılması ile daha iyi bir takım haline geleceğiz. Ben güzel olacağına inanıyorum. Bu takım çok iyi bir takım olacak. Sıkıntılarımız ortadan kalktığında Bursaspor'un, taraftarın keyifle izleyeceği ve Türk futbol kamuoyunun parmakla göstereceği bir takım haline geleceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

- "Bir transfer daha olabilir"

Ertuğrul Sağlam, bir transfer daha yapabileceklerini belirterek, "Bu son transfer orta bölgeye olacak" dedi.

Takımla çalışmalara katılmayan Ozan İpek ve Aydın Karabulut'a, beraber çalışmayacaklarını bildirdiklerini açıklayan Sağlam, "Ozan'a ve Aydın'a bundan sonraki dönemde beraber olamayacağımızı ve kulüp olarak da yardımcı olacağımızı söyledik. Gelen teklifler var, bu yüzden kendilerine izin verdik. Onlar da futbol hayatlarına bundan sonra başka yerde devam edecekler" şeklinde ifadeler kullandı.

Sağlam, Tomas Necid'in sağlık durumunun iyi olduğunu, milli takım arasında takımdaki yerini alacağını belirtti.

Haber Ara