Dolar

32,3694

Euro

34,9494

Altın

2.325,68

Bist

9.089,47

Bursaspor'a ait arazinin satışıyla ilgili dava

Bursaspor'a ait arazinin satışıyla ilgili dava

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 20:32:20

Bursaspor'a ait arazinin satışıyla ilgili dava
Bursaspor Kulübü Derneği'ne ait 9 dönümlük benzinlik ruhsatına sahip arazinin satışıyla ilgili dava açan Bakgör inşaat firması, menfi tespit davasından feragat etti.

Yakın Çevre Yolundaki arazi ile ilgili, 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen "menfi tespit" davasının duruşmasına, tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada, davacı Bakgör inşaat firması adına açıklamalarda bulunan avukat Adem Baştürk, davadan feragat ettiklerini ifade ederek, "Tedbirin derhal kaldırılarak teminatın iadesine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Davalı DenizBank adına duruşmaya katılan avukat Neslihan Yılmaz da, feragat gereğince işlem yapılıp davanın reddedilmesini talep etti ve "Teminatın iadesi talebine bir diyeceğimiz yoktur" açıklamasında bulundu.

Mahkeme heyeti, avukatların beyanlarının ardından ihtiyati tedbirin kaldırılmasına hükmetti. Heyet, ihtiyati tedbir için davacı taraftan alınan teminatın, gerekçeli kararın tebliğini takip eden 15 gün içinde iadesine karar verildiğini bildirerek davayı bitirdi.

Bakgör İnşaat, Bursaspor Kulübü Derneği'ne ait Yakın Çevre Yolundaki 9 dönümlük benzinlik ruhsatına sahip araziyi, yılın ilk aylarında 30 milyon liraya almış ve taraflar arasında satış protokolü imzalanmıştı. Protokole göre, Bakgör İnşaat, Bursaspor'a 30 milyon liranın 6 milyon lirasını çek olarak vermiş, kalan kısım için de, arazinin satışına engel bir durum olmadığına dair rapor çıktıktan sonra ödenmesi kararlaştırılmıştı.

Bakgör İnşaat, protokole vazgeçme süresi olarak 15 günlük zaman dilimi ekletmiş, firma protokol imzalandıktan sonra araziyi satın almaktan vazgeçmiş ve Bursaspor Kulübü'nden, verdiği 6 milyonluk çeki geri istemişti. Bursaspor Kulübü de, 6 milyon liralık çeki kullandığı için gerekli ödemeyi yapamamıştı. Bu nedenle, Bursaspor'a ve çeki tahsil eden bankaya paranın geri ödenmesi gerekçesiyle menfi tespit davası açılmıştı.

Haber Ara