Dolar

32,3762

Euro

35,0593

Altın

2.326,20

Bist

9.102,77

Bursa-İzmir karayolu ulaşıma kapandı

Yoğun kar yağışı nedeniyle dün geceden itibaren ulaşımın güçlükle sağlandığı Bursa-İzmir karayolu trafiğe kapandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-07 17:36:51

Bursa-İzmir karayolu ulaşıma kapandı

Ulaşımın güçlükle sağlandığı Bursa-İzmir karayolunda, 45. kilometredeki Karacaoba mevkisinde 2 yolcu otobüsünün kaymasının ardından trafik durdu.

İzmir yönüne giden araçlar karayolunda uzun araç kuyrukları oluşturdu. Mahsur kalan araçlardaki vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi Kızılay ve Karacabey Kaymakamlığı yiyecek paketi gönderdi.

Kar ve tipinin yanı sıra araç kuyrukları yüzünden kurtarma ekipleri, çalışmalarını güçlükle sürdürüyor.

Karayolları ekiplerinin yanı sıra bölgeye AKUT ve Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), Bursa Arama Kurtarma ve Spor Kulübü Derneği (BAKUT) bölgeye ekip yollandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye ekipleri, yoğun kar yağışı sonucunda Bursa-Karacabey yolunun 45'inci kilometresinde araçların yan yatması ve ulaşımın durması nedeniyle yolda kalan vatandaşlar için kumanya ve yakıt desteği sağlamak üzere yola çıktı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ekiplerin karla mücadelede etkin çalıştığını ve Karacabey yolu ile ilgili Karayolları Bölge Müdürlüğünden gelen bilgi ve yardım talebi üzerine harekete geçildiğini bildirdi. 

Büyükşehir Belediyesi olarak ekip, ekipman ve araçlarını bölgeye gönderdiklerini belirten Altepe, şunları ifade etti:

"Bir yandan araçlarımızı gönderirken bir yandan da uzun saatlerdir yolda bekleyen vatandaşlarımıza 5 bin kumanya gönderdik. Bu 5 bin kumanya gerekirse daha da artacak. Saatlerdir bekleyen vatandaşlarımızın yakıtlarının bitmesi durumu da var, bundan dolayı yine daire başkanlıklarımız harekete geçti. Bölgeye yakıt da ulaştırmış olacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak Karayolları Bölge Müdürlüğüne hem ekip ekipman hem de malzeme anlamında her türlü destekle yardımcı oluyoruz."

Belediye ekiplerinin yola çıktığını ve kısa sürede bölgedeki vatandaşlara ulaşacaklarını vurgulayan Altepe, "Büyükşehir yardımları yolda, o bölgede sıkıntı bitinceye kadar yardımcı olacağız. Bizler de sevkiyatı destekleyecek lojistik desteği takip ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara