Dolar

32,3325

Euro

35,1144

Altın

2.300,55

Bist

9.079,97

Bursa'daki patlamada ölenlerin ailelerine ev verilecek

Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın, 'Patlamada hayatını kaybedenlerin aileleri için Yönetim Kurulundan karar çıkarttık. Bizim kentsel dönüşüm projemizden 5 ev vererek, ailelerinin gelecekle ilgili sıkıntılarını gidereceğiz.' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-12 12:13:14

Bursa'daki patlamada ölenlerin ailelerine ev verilecek

Bursa'da, tekstil fabrikasının boya atölyesinin buhar kazanında dün meydana gelen, 5 kişinin öldüğü, 16 kişinin de yaralandığı patlamayla ilgili soruşturma sürerken, kazanın, işçilerin yakmaya çalıştığı sırada patladığı ortaya çıkmıştı. O patlama sonrası olayla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. 

PATLAMADA ÖLENLERİN AİLELERİNE EV VERİLECEK

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, Bursa'nın Gürsu ilçesinde 8 Kasım'da bir iplik-boya fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 5 işçinin ailesine, gelecekle ilgili sıkıntılarını gidermek için OSB'nin kentsel dönüşüm projesinden ev vereceklerini bildirdi.

Aydın, yaptığı açıklamada, patlamanın yaşandığı fabrikanın 2000 yılından bu yana boyahane olarak kullanıldığını belirtti.

Kendi dönemlerinde bu fabrikanın bir yıl kapalı kaldığını ifade eden Aydın, "Bu tür kömür kullanan sıkıntılı üç işletme var demiştik, onlardan biriydi burası. Daha önce çeşitli konularda burayı uyarmıştık. Diğer iki işletmeden biri geçen hafta işlemlerini tamamen halledip doğalgaza geçti. Biz 5 yıl önce buraya bir doğalgaz sistemi kurduk. Buhar ve sıcak suyu vermek için yaptık bu sistemi. Özellikle bu küçük işletmeler hat maliyetlerini göz önüne alarak, biraz temkinli davrandılar. Zorlama da yapıyoruz ama kanunen bir yerde tıkanıyoruz." diye konuştu.

Buhar kazanının patlamasında ihmalin göz ardı edilemeyeceğini vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Kazanın patlaması için basıncın 3-4 katına çıkması lazım. Başında çalışan işçinin, teknik kadronun da bu olayda hatası vardır. Bütün hatalar bir araya gelince böyle üzücü bir tabloyla karşı karşıya kaldık. Bununla ilgili gerekli raporları hazırlıyoruz. Bu raporlar bitince gerek Bakanlığımıza gerekse Valiliğimize göndereceğiz. Raporda daha çok bu işletmelerle alakalı sıkıntılar var. Özellikle bunların kamulaştırılmasıyla ilgili sıkıntılar oldu. Birkaç mahkeme de bu kamulaştırmayla ilgili durdurmalar yapıldı. Bazı fabrikaların çevresinde küçük evler var. Bu evlerin de kamulaştırılmasıyla ilgili konulara raporda yer vereceğiz. Ayrıca patlamanın yaşandığı fabrikanın mülk sahibini de mağdur etmemek için yeri biz alacağız."

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın, işçileri de düşündüklerini belirterek, "Patlamada hayatını kaybedenlerin aileleri için de Yönetim Kurulundan karar çıkarttık. Bizim kentsel dönüşüm projemiz vardı. Bu projeden 5 aileye de ev vererek, ölen işçilerin ailelerinin gelecekle ilgili sıkıntılarını gidereceğiz." ifadelerini kullandı.

Haber Ara