Dolar

32,4808

Euro

34,9341

Altın

2.434,45

Bist

9.716,77

Bursa'daki dolandırıcılık iddiası

Bursa'daki dolandırıcılık iddiası

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-24 12:42:59

Bursa'daki dolandırıcılık iddiası
Bursa'da, 2 kişi adına düzenlenmiş sahte kimlik belgeleriyle bazı banka şubelerinden yaklaşık 100 bin lira kredi çektiği iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı.

İstanbul'da hazırlattıkları sahte belgelerle bir banka şubesinden kredi çekmeye çalışırken polis ekiplerince gözaltına alınan Ekrem Ş. (49), Muzaffer A. (56) ve Kadir B. (42), emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bazı kişilerin sahte kimliklerle bankalardan kredi çektiği bilgisine ulaşmış ve banka şubelerine giderek bu kişiler hakkında görevlileri uyarmıştı.

Kentte bir şubeye giden ve kredi çekmeye çalışan kişilerden şüphelenen ekipler, bankacılarla iş birliği yapmıştı. Ekipler, kredi taleplerinin olumlu sonuçlanması izlenimi verilmesi üzerine paraları almaya gelen Ekrem Ş, Muzaffer A. ve Kadir B'yi yakalamıştı.

Şüphelilerin, İstanbul'da ikamet ettikleri, Bursa'da yaşayan B.Ö. (41) ve M.B'ye (54) ait kimlik bilgilerini ele geçirdikleri belirlenmişti. Onların bilgileriyle İstanbul'daki bir kişiye kendi fotoğraflarının bulunduğu sahte kimlik belgeleri düzenlettirdikleri anlaşılan zanlıların, bunlarla PTT şubelerine giderek e-devlet şifresi de aldığı tespit edilmişti. Şüphelilerin, sahte kimliklerle yaklaşık 100 bin lira kredi çektiği saptanmıştı.

Haber Ara