Dolar

32,3209

Euro

35,0742

Altın

2.308,36

Bist

9.079,97

Bursa'daki cinayet davası

Bursa'daki cinayet davası

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-26 12:19:37

Bursa'daki cinayet davası
Bursa'da, alacak verecek meselesi yüzünden kalfasını öldürdüğü iddia edilen kuaförün yargılanmasına başlandı.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasına, tutuklu sanık Levent Berksan (46), maktul Kadir Alınca'nın (35) yakınları ile tarafların avukatları katıldı.

Sanık Berksan, mahkemedeki savunmasında, maktulün yanında çalıştığını, birlikte bir oto kiralamacıdan hasarlı araç alarak, tamir ettirip, satmak için anlaştıklarını, bu nedenle Alınca'ya 6 bin lira verdiğini belirtti.

Alınca'nın kendisini oyaladığını ve tehdit ettiğini öne süren Berksan, "(Beni şikayet edersen seni gömerim) dedi. Bu hususta şikayetçi oldum ve dava açıldı." dedi.

Berksan olay gününü şöyle anlattı:

"Çay bahçesinde oturuyordum. Kadir bana bir şeyler söyledi. Ardından da araca doğru gitti. Ben bakışlarından ve sözlerinden dolayı bıçak aldım. Maktulün arkasından gittim. Bu sırada Kadir beni görmediği halde, küfürlü bir şeyler söylemeye devam ediyordu. Şoför kapısı yerine torpidonun bulunduğu kapıya yönelince bir şeyler çıkartacak diye korktum. Koluna doğru bıçağı salladım. Ancak Kadir o sırada hareket edince, sırtına geldi. Sonra boğuşmaya başladık. Bana tekme atmaya çalıştı. O sırada bıçak maktulün bacağına da geldi. İş yerine gittim ve polise haber verilmesini söyledim. Sonrada bıçağı iş yerine bırakıp, polis gelince teslim oldum."

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

15 Haziran'da, Osmangazi ilçesi Çırpan Mahallesi'nde iş yeri bulunan Levent Berksan, aralarında alacak verecek meselesi bulunan Kadir Alınca'yı, Darmstad Caddesi'nde bacağından, kolundan ve sırtından bıçaklamıştı. Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Alınca, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Haber Ara