Dolar

32,5489

Euro

34,9332

Altın

2.425,75

Bist

9.722,09

Bursa’da Mutlaka Görmeniz Gereken 8 Yer

Tarihin önemli günlerinde önemli bir merkez oluşuyla kültürel doluluğu ve büyük şehir olmasına karşın bünyesindeki yeşil alanlarıyla doğal güzelliği aynı anda temsil eden Bursa gezi rehberi niteliğindeki yazım kafanızdaki Bursa imajını eminim güzelleştirecektir! Kahveler hazırsa buyrun Bursa’da gezilecek yerler listesi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-15 10:56:26

Bursa’da Mutlaka Görmeniz Gereken 8 Yer

Botanik Park

Bursa'ya “Yeşil Bursa” da denildiğini duymuş muydunuz? Elbette şehrin içindeykenben öyle bir yeşillik göremedim diyebilirsiniz. Ancak Bursa merkezle ciğerinize doya doya oksijen çekebileceğiniz yeşil alanlar fazla uzakta değiller! Botanik Park da bunlardan biri. Burada bisiklet kiralayabilir, bir ağacın altında güneşlenirken kitabınızı okuyabilirsiniz. Bursa'da sevgiliyle gezilecek yerler denince akla hemen Botanik Park gelir.

Hayvanat Bahçesi

Botanik Park'ın yanında bulunan hayvanat bahçesinin gerçekten geniş bir canlı yelpazesi var. Maymunlar, zürafalar, aslanlar ve adını bile duymamış olabileceğiniz hayvanların arasında gezinirken, hayvanat bahçesinin büyüklüğüne şaşırıp sıcak günlerde bile devasa ağaçları sayesinde serin kalmasından yararlanabilirsiniz. Tabii sıcak günlerde gezmek yerine daha serin bir havayı tercih ederseniz, hayvanların daha enerjik hallerine şahit olabilirsiniz.

Kültürpark

İçerisinde bulunan bir lunapark, çocuklar için çok sayıda oyun alanı, lokantalarının dışında örtünüzü serip keyifle sandiviçinizi yiyebileceğiniz yemyeşil uçsuz bucaksız alanlarıyla bir cennet gibidir Kültürpark. Büyük gölette deniz bisikletinin keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca Kültürpark'ta bir adet de büyük sahne bulunuyor. Nilüfer Belediyesi dünyaca ünlü grupları buraya çağırıyor ve Bursa halkının kulaklarının pası siliniyor. Mesela Dire Straits grubu belediyenin desteği ile burda sahneye çıkmıştı!

Görükle

Görükle, küçük bir Eskişehir gibi desem doğru olur. Üniversitenin yanında yer almasından dolayı burda çoğu zaman öğrenciler yaşıyor ve oldukça rahat bir semt. Barlarına takılabilir, yeşil alanlarına yayılmış öğrencilerle sohbetler edebilirsiniz.

Tophane

Bursa tarihi yerler açısından çok dolu diye bahsetmiştim: Tophane bunun kanıtı. Saat kulesinin önünde fotograf çektirmeyi unutmayın! Sonra da kafeye oturup güzel bir kahve eşliğinde Bursa'yı yukarıdan seyretmenin keyfine mutlaka varın. Tophane'yi meşhur yapan detaylardan birisi de Orhan Gazi ve Osman Gazi türbelerinin burda yer alması. Saat kulesi Sultan Abdülaziz döneminde yapılmış ancak 1906 senesinde onarımdan geçerek bugünkü halini almış.

Tophane-saat-kulesi

Mudanya

Kim demiş Bursa'da deniz yok, Bursa'da deniz olmaz mı? Evet belki Ege ve Akdeniz'in inci gibi sularıyla yarışamaz ancak seyirlik olarak hiçbir farkı olmayan Mudanya var! Burası Bursa'nın Ege'si gibi. Yazlık yer kültürü insanların rahatlıklarına yansımış. Mudanya'da gezilecek yerler gırla. Sahilde mısır yiyip romantik bir akşam geçireyim diye düşünürseniz Mudanya'ya muhakkak gelmelisiniz.

Ulu Camii

Bursa'ya gelip de görmeden dönmemeniz gerekli olan en önemli mekan Ulu Camii. 2215 m2 yer yapmayan camii, dörder kubbeden oluşan 5 ayrı bölümden meydana geliyor. Çatısındaki 20 kubbenin ortada yer alanı, açık kubbe olarak inşa edilmiş ve camiinin ışık ihtiyacını karşılamış. Şimdi camla kaplı olan açık kubbe, açıkken yağan yağmur damlaları burdan girerek bir havuzda toplanırmış. Gördüğünüz gibi ulvi bir mekan olan Ulu Camii, Bursada gidilecek mekanlar listenizde mutlaka ilk sıralarda olmalı.

Kapalı Çarşı

Ulu camii'den çıkıp kendinizi Kapalı Çarşı'ya atarak, kumaşlar, takılar, kuyumcuların içerisine girebilirsiniz. İstanbul'daki Kapalı Çarşı'nın küçük bir versiyonu olan bu mekan da bir hayli ilgi çekici bir yer. Alışveriş yapmak, yanında yerel hediyeler götürmek isteyenleri böyle alayım. Aktarlar, kumaşçılar, güzel butiklerin birinde kültürel öğeler taşıyan pek ürünleri burda bulabilirsiniz.

Bursada gezilecek yerler doğa ve şehir olarak ikiye ayrılıyor. Her iki grup da bir hayli dolu ve bizlere eğlenceli programlar vadediyor. Artık hakkında fikir sahibi olduğunuza göre bir çok yere yakın ve Türkiye'nin 4. Büyük şehri olan Bursa, yenecek muhteşem yemekleri ve gezilecek tüm lokasyonlarıyla dört gözle siz Timetürk okuyucularını bekliyor! Keyifli keşifler.

Hazırlayan: Özlem Akçin ( Özlem Keşifte )

Haber Ara