Dolar

32,5913

Euro

34,8085

Altın

2.496,76

Bist

9.456,53

Bursa'da bir fabrikada patlama ve göçük

Gürsu'da bir fabrikada patlama meydana geldi. Patlama sonrası 7 işçi hayatını kaybetti, 14 işçi de yaralandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-08 11:23:40

Bursa'da bir fabrikada patlama ve göçük

Ankara Yolu üzerinde bulunan bir boyal fabrikasında bugün sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Patlama sonrası çevredeki binalar sallanırken, vatandaşlar büyük heyecan yaşadı. Buhar kazanının patladığı öğrenilirken, fabrikanın çatısı çöktü. Çok sayıda işçinin yaralandığı bildirildi. Bölgeye afad, itfaiye, UMKE ve 112 ekipleri sevk edildi.

BİNA TAMAMEN YIKILDI

Bursa'nın merkez Gürsu ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Gökkuşağı Boya imalathanesinde bugün saat 10.49'daki patlamanın buhar dairesinde meydana geldiği belirlendi. Binanın tamamen yıkıldığı, çevredeki çok sayıda aracın kullanılamaz hale geldiği patlama sonrasında 5 kişinin öldüğü, 9 kişinin ise yaralandığı, yaralılar arasında durumu ağır olanların da bulunduğu bildirildi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük olay yerinde, ilgililerden bilgi aldı. Yetkililer olay sırasında buhar kazanın bulunduğu bölümde 9 işçi ve bazı müştürilerin olduğunu söyledi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU AÇIKLAMA YPTI

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa'da tekstil fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin, “Şu ana kadar 5 ölü, 14 yaralı var. An be an takip ediyoruz, incelemelerimizi başlattık. Şu anda herhangi bir risk yok. Çok şiddetli bir patlama, çevreye çok zarar verdi” dedi.

OLAYLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Bursa'nın Gürsu İlçesinde bir tekstil fabrikasının boyahane kısmında meydana gelen kazaya ilişkin inceleme başlatıldığını bildirdi.

Bursa'da yaşanan kazaya ilişkin açıklama yapan Bakan Sarıeroğlu, "Bugün saat 11.30 sularında Bursa'nın Gürsü ilçesinde bir tekstil fabrikasında patlama meydana geldiğini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Haberi alır almaz olaya ilişkin inceleme başlatılması talimatını vererek, ilgili il müdürlüklerimizi olay yerine yönlendirdik. Bölgeden gelen ilk haberler doğrultusunda 5 emekçi kardeşimizin hayatını kaybettiği, aralarında olay anında fabrika yerleşkesi civarında bulunan vatandaşlarımızın da olduğu 16 kardeşimizin ise yaralandığı bilgisini aldık. Olayda hayatını kaybeden emekçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bölge hastanelerinde tedavi altına alınmış durumda olan yaralılarımızın durumlarının iyi olduğu bilgisini paylaşmak istiyorum. İl Müdürlüğü yetkililerimiz tedavileri süren yaralılarımız ile yakından ilgilenmektedirler." ifadelerini kullandı.

20171108_2_26752819_27614669_Web

 

Yaşanan kaza sonucu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından inceleme başlatıldığını bildiren Bakan Sarıeroğlu, "İnceleme kapsamında bir Müsteşar Yardımcımızı, İş Teftiş Kurulu Başkanımızı, İş Teftiş Kurulu Bursa Grup Başkanımızı ve 3 müfettişimizi görevlendirdik. Arama kurtarma çalışmalarının ardından yapılacak olan müfettiş incelemesinin sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

Patlama ve göçüğün meydana geldiği fabrika bölgesi havadan görüntülendi. 
Drone'la çekilen görüntülerde, fabrikada meydana gelen göçük ve kurtarma ekiplerinin yaptığı çalışmalar görülüyor. Havadan çekilen görüntüler, dehşeti gözler önüne ererken, enkazın yaklaşık 1 kilometre etrafına saçılan parçalar görülüyor.

İŞÇİ YAKINLARI FABRİKAYA AKIN ETTİ

Acı haberi alan işçi yakınları fabrikaya akın etti. Ölen veya yaralanan işçilerin aileleri göz yaşlarına boğuldu.

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu Başkanı Yunus Aydın, patlamada kesinlikle ihmal olduğunu belirterek, “Bu yer, bölgemizdeki 250 sanayi tesisinden kendini yenilemeyen 3 fabrikadan biriydi. Patlamada ihmal olduğu açıkça ortada” dedi.
OSB'lerde merkezi sistem buhar verilmesinin şart olduğunu, ancak bunun mecburi tutulamadığını hatırlatan Aydın, “Bu tesis 1990'lı yıllarda kurulan iplik ve boya fabrikası. Bölgemizde kendini yenilemeyen 3 tesisten biriydi. Gerek teknik kademe, gerek işçi kademesi, gerekse idare kademesinde bir ihmal olduğu ortada. Basınç üç-dört kat yükseğe çıkmadığında kazan patlamaz. Bunu nasıl tespit edemediler anlayamadık. Çevredeki 6 fabrikada hasar var. Toplam zarar bir milyon lira” diye konuştu.

ÖLEN İŞÇİLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Patlamada fabrikanın sahibi Şükrü Demir'in oğlu Yavuz Demir, İbrahim Can, Yasir Saraç, Suriyeli Ebu Hüseyn ve Muhammed Hassif'in hayatını kaybettiği açıklandı. Savcı olay yerinde inceleme yaparken, ambulans ve itfaiye ekipleri hazır bekletiliyor. Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Ali Küçükşahin ve Makine Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Mat da fabrikaya gelerek bilgi aldı.

SAĞLIK BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Sağlık Bakanlığı, Bursa'nın Gürsu ilçesinde bir fabrikada meydana gelen patlama ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bugün, Bursa'nın Gürsu ilçesinde bir fabrikada meydana gelen patlamada 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 14 vatandaşımız da yaralanmıştır. Fabrikada yaşanan patlamanın hemen ardından UMKE ve 112 ambulans ekiplerimiz hızlı bir şekilde olay yerine intikal ederek ilk müdahaleleri yapıp yaralıları en yakın hastanelere kısa sürede nakletmiştir. Hastanelerde tedavi altına alınan 14 yaralıdan 1'inin sağlık durumu ağır olup diğer yaralıların hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur." 


20171108_2_26752819_27614668_Web

 

Haber Ara