Dolar

32,3677

Euro

34,9995

Altın

2.325,45

Bist

9.096,77

Bursa'da binlerce Suriyeli Kadir Gecesi'nde iftarda buluştu

Bursa'da düzenlenen iftar programında binlerce Suriyeli Kadir Gecesi'nde iftarda buluştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-01 22:45:20

Bursa'da binlerce Suriyeli Kadir Gecesi'nde iftarda buluştu
Bursa'da düzenlenen iftar programında binlerce Suriyeli Kadir Gecesi'nde iftarda buluştu.

İMPR Humatitaryan Derneği'nin organize ettiği iftar yemeğinde binlerce Suriyeli iftar yapmanın sevincini yaşadı. Yıldırım ilçesinde bulunan Yunusemre Spor Kompleksi'nde düzenlenen iftar yemeğinde Kuran-ı Kerim ve ilahiler okundu. İftara ailecek katılan binlerce Suriyelinin mutluluğu yüzünden okundu. İftar organizasyonunu düzenleyen İMPR Humatitaryan Derneği Başkanı Yüksel Yeni, "Bu mübarek günde özellikle Kadir Gecesinde burada birlikte olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. İMPR Humatitaryan Derneği olarak Türkiye'nin 30 ilinde Suriyeli kardeşlerimizle alakalı adaptasyon çalışmalarını yürütüyoruz. Bunlardan bir tanesinde de bugün Bursa'dayız" dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise, "Suriyeli kardeşlerimizle bir sofranın etrafında bir arada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu sofranın etrafında sizlerle paylaştığımız bir adet hurma ve bir bardak su gösterişli Ramazan sofralarından çok daha kıymetli" şeklinde konuştu.

İftar programına Suriyelilerin yanı sıra Bursa Valisi İzzettin Küçük Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara