Dolar

32,3654

Euro

35,0198

Altın

2.324,97

Bist

9.079,97

Burkini krizi Atina'da protesto edildi

Fransa'daki tesettür mayo yasağı Yunanistan'ın başkenti Atina'da protesto edildi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-31 13:41:19

Burkini krizi Atina'da protesto edildi

Dünya Bülteni'nin aktardığı habere göre Irkçılığa ve Faşist Tehdite Karşı Hareket (KEERFA), Yunanistan Müslümanlar Derneği ve Yunanistan Pakistanlılar Derneği'nin çağrısıyla parlamento binasının da bulunduğu Sindagma Meydanı'nda bir araya gelen göstericiler, Fransa'nın Atina Büyükelçiliği'ne yürüdü.

''Yasaklara Hayır'', ''Kadınlar özgürdür'', ''Kadınlara ne giyecekleri konusunda baskıya son'' şeklinde sloganların atıldığı gösteride, ırkçılık ve İslamofobi'ye dikkat çekildi.

Grup adına yapılan açıklamada, tesettür mayosu yasağının Avrupa'da İslamofobinin geldiği noktayı gösterdiği belirtilirken, yasağın, Müslüman kadınların özgürlüklerine karşı yapılan bir darbe olduğu değerlendirmesinde bulunuldu.

Yaklaşık iki saat süren gösteri sırasında Yunan polisinin büyükelçilik binası önünde yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Fransa'da birçok belediye, ay başından itibaren sahillerde tesettür mayo giyilmesini, "toplumsal huzursuzluğa neden olabileceği" gerekçesiyle yasaklamıştı. Uygulama çerçevesinde Fransa'nın Nice kentindeki plajda Müslüman bir kadının tesettür mayosunun, silahlı polis tarafından zorla çıkartılmasına ilişkin görüntüler uluslararası boyutta tepki çekmişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara