Dolar

32,5547

Euro

34,8869

Altın

2.430,14

Bist

9.645,02

Burkina Faso'da iki bakan tutuklandı

Burkina Faso'da devrik Devlet Başkanı Blaise Compaore rejiminden iki eski bakan tutuklandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-19 17:00:51

Burkina Faso'da iki bakan tutuklandı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Adli yetkililer, Compaore'nin iktidarda olduğu dönemde hükümette görev alan eski Bölgesel Yönetim ve Güvenlik Bakanı Jerome Bougouma ile eski Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Jean Bertin Ouedraogo'nun yolsuzluk suçuyla ifade verdikten sonra tutuklanarak başkent Vagadugu'daki cezaevine sevk edildiğini ifade etti.

Yetkililer, aynı suçlamadan karşı karşıya bulunan eski Ticaret Bakanı Arthur Kafando'nun ise ifade vermeye gelmediğini vurguladı. Eski hükümetten 9 bakanın yolsuzluktan suçlandığı belirtildi.

Ulusal Geçiş Konseyi (CNT), 16 Temmuz'da Compaore ve rejiminde görev alanların yolsuzluk suçlarına karıştıklarını iddia etmişti.

Ülkede 11 Ekim'de geçiş sürecinin tamamlanmasını sağlayacak devlet başkanı seçimi ile genel seçimlerin düzenlenmesi planlanıyor.

Devlet başkanı seçimi için muhalefetteki İlerleme ve Değişim İçin Birlik Partisi (UPC) Başkanı Zephirin Diabre, eski Devlet Bakanı Ram Ouedraogo ve eski Dışişleri Bakanı Ablasse Ouedraogo adaylık başvurusunda bulunmuştu.

Burkina Faso'da, protestolar üzerine 1 Kasım 2014'te istifa eden Compaore, ailesiyle Fildişi Sahili'ne sığınmıştı.

Haber Ara