Dolar

32,3712

Euro

34,9854

Altın

2.326,10

Bist

9.065,54

Burkaya garip yasak

Çad Başbakanı Kalzeube Pahimi Deubet, militanlar tarafından kamuflaj olarak kullanılan burkanın kamuya açık alanlarda kullanılmasının yasaklandığını duyurdu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 18:34:57

Burkaya garip yasak

Çad'da pazartesi günü Boko Haram tarafından düzenlenen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği, 100 kişinin de yaralandığı saldırılarla bağlantısı olabileceği tespit edilen en az 5 kişi gözaltına alınmıştı. Çadlı yetkililer olayın ardından yaptığı açıklamada, saldırganların yüzleri kapalı olduğu için tespit edilemediğini, bu sebeple de örgütün saldırılarda kadın intihar eylemcileri kullandıklarını bildirdi. Çad'da gerçekleştirilebilecek olası saldırıları engellemek üzere dini liderlerle bir araya gelen Çad Başbakanı Kalzeube Pahimi Deubet, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, burkanın militanlar tarafından kamuflaj olarak kullanıldığını bildirerek, kamuya açık alanlarda burka kullanımını yasakladıklarını duyurdu. Piyasada bulunan burkanın satışına son verileceğini kaydeden Deubet, pazarlarda satılan burkaların güvenlik güçleri tarafından yakılacağını ve yasağın her yerde uygulanacağını sözlerine ekledi.

Çad'ın başkenti N'djamena'da bulunan polis akademisine ve polis karakoluna Boko Haram tarafından Pazartesi günü saldırı düzenlenmişti. Eş zamanlı olarak düzenli olarak düzenlenen saldırıda 28 kişi hayatını kaybetmiş, 100 kişi de yaralanmıştı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara