Dolar

32,4951

Euro

34,7706

Altın

2.488,78

Bist

9.524,59

Burhaniye'de Kaymakamlık ve Üniversite işbirliği projesi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Kaymakamlık ile Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (Bubyo) arasında 'Yerinden Yönetimler Tarafindan Açılan Kursların Üniversite Öğrencilerine Katkıları: Bubyo Örneği' isimli ortak proje tamamlandı. Projenin tamamlanması nedeniyle bir de sunum yapıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-10 13:17:30

Burhaniye'de Kaymakamlık ve Üniversite işbirliği projesi
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Kaymakamlık ile Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (Bubyo) arasında "Yerinden Yönetimler Tarafindan Açılan Kursların Üniversite Öğrencilerine Katkıları: Bubyo Örneği" isimli ortak proje tamamlandı. Projenin tamamlanması nedeniyle bir de sunum yapıldı.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Salonu'ndaki toplantıya, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Necdet Uysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Şakir Sakarya, Bubyo Müdürü Doç. Dr. M.Oğuzhan İlban, protokol üyeleri ve öğretim elemanları katıldı. Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda düzenlenen toplantıda, projenin içeriği ve elde edilen sonuçlar hakkında Ögr.Gör.Dr.Muammer Bezirgan tarafından bir sunum yapıldı. Sunumda, Kaymakamlığa bağlı Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yer alan Burhaniye Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslara, Burhaniye'deki üniversite öğrencilerinin katılım düzeyi, kursların kalite ve standartlarının öğrenciler tarafından nasıl algılandığı, kursların öğrencilerin yaşam standardına katkıları ve kurslara katılan öğrencilerin Burhaniye'ye yönelik algılarındaki değişimler ile ilgili bilgiler verildi. Projeyi değerlendiren Burhaniye Kaymakami Hüseyin Öner, "Yerinden yönetimlerin üniversite öğrencilerine ve öğrenimine katkıları yadsınamaz. Özellikle üniversitede sunulmasında zorluklar yaşanan sosyal, sanatsal ve sportif faaliyetler ile farklı dillerde eğitim olanağının sunulması öğrencilerin kişisel gelişiminde oldukça önemlidir. Kaymakamlığımızın öncülüğünde, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından üniversite öğrencilerine yıllardır verilen eğitimler de bu doğrultuda devam etmektedir. Bu çalışma ile Burhaniye Halk Eğitim Merkezinin açmış olduğu kursların öğrenciler tarafından nasıl algılandığının ve açılan kursların içeriklerinin yeterli olup olmadığı belirlenmeye çalışılmıştır" dedi. Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban ise "Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Kerim Özdemir'e, Rektör yardımcımız Prof. Dr.Şakir Sakarya'ya, Belediye Başkanımız Necdet Uysal'a ve değerli protokol üyelerine bizleri kırmayıp sonuç toplantımıza katıldıkları için teşekkür ederim. Projenin gerçekleşmesinde desteğini bizden esirgemeyen ve proje ortağımız olan Burhaniye Kaymakamı Sayın Hüseyin Öner'e Bubyo olarak teşlekkürlerimizi sunarım. Ayıca, proje ekibinde yer alan Yrd.Doç.Dr. Volkan Özbek, Ögr.Gör.Ayşegül Yıldırım ve Müdür Yardımcım Ögr.Gör.Dr. Muammer Bezirgan'a projeye sağladıkları katkılar için teşekkür ederim. Yüksekokulumuzdaki öğrencilerin yaklaşık %30'u bu kurslara aktif olarak katılmaktadır. Bizler, Burhaniye'de öğrenim gören öğrencilerin sosyal ve kültürel olarak Burhaniye ile kaynaşmasını, burada geçirdikleri zaman zarfında yerinden yönetimlerin sunduğu hizmetlerden daha fazla faydalanmasını istiyoruz. Ayrıca, bölgede Üniversitenin yaygın etkisinin daha fazla hissedilmesi için çalışıyoruz" dedi.

Haber Ara