Dolar

32,5707

Euro

34,8919

Altın

2.427,77

Bist

9.722,09

Burdur'da teröre tepki yürüyüşü

Burdur'da teröre tepki yürüyüşü

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-24 20:59:01

Burdur'da teröre tepki yürüyüşü
Karamanlı ilçesinde, teröre tepki ve şehitlere saygı yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yeşilova Caddesi'nde toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla, "Askere uzanan eller kırılsın, şehitler ölmez, vatan bölünmez, ne mutlu Türk'üm diyene, ve Kahrolsun PKK" şeklinde slogan atarak, belediye kapalı pazar alanına kadar yürüdü.

Burada şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Grup adına basın açıklaması yapan Nasuh Mergen, Türkiye'nin başına bela edilen terörün, şehit acısıyla birlikte tüm halkı derinden yaraladığını bildirdi.

Terörün, Türk devletinin yıkılması ve Türk Milleti'nin bölünmesinin amaçladığını vurgulayan Mergen, "İlerici-gerici, sağcı-solcu, Türk-Kürt, Sünni-Alevi, laik-dindar ve daha nice metotları netice vermedi. Elbette yaralar aldık ama bu devleti ve milleti bölemediler, bölemeyecekler. Çünkü biz bütünüz. Değerlerimiz, güzelliklerimiz hep aynı. Beraber gülüyoruz ve şu an olduğu gibi beraber ağlıyoruz" diye konuştu.

Mergen, eli kanlı terör örgütünü besleyen, cesaretlendiren ve onlara destek verenlerin, hukuk devletinin silleleriyle paramparça edilmesini istediklerini ifade ederek, bu mücadelenin yalnızca bir güvenlik meselesi değil aynı zamanda manevi bir sorumluluk olduğunu kaydetti.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız olarak dağıldı.

Haber Ara