Dolar

32,5716

Euro

34,6591

Altın

2.505,57

Bist

9.524,59

'Bunlar sona ermenin yansımaları, yankıları'

Şehitler Tepesi'ni ziyaret ederek şehitler için dua eden TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 'Bunlar sona ermenin yansımaları, yankıları

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-17 13:56:41

'Bunlar sona ermenin yansımaları, yankıları'
Şehitler Tepesi'ni ziyaret ederek şehitler için dua eden TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Bunlar sona ermenin yansımaları, yankıları. Kayseri hadisesinde de aynı senaryonun, aynı oyunun yansımaları var. Türkiye güçlü bir ülke. Tarihi misyonu büyük bir ülke. Hepsinin üstesinden geleceğiz" dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Meclis Divan Üyeleri Beşiktaş'ta Şehitler Tepesi'ne gelerek şehitleri andı. Başkan Kahraman'a İstanbul Valisi Vasip Şahin de eşlik etti. Divan üyeleriyle birlikte şehitler için çelenk bırakıp dua eden Başkan Kahraman, terörü lanetledi.

Şehitlere rahmet dileyen Meclis Başkanı Kahraman, "Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı olarak meclisimizi temsilen gelmiş bulunuyoruz. Milletimizin başı sağ olsun, başımız sağ olsun. Bugün yine menfur bir saldırı oldu. Bunlar sona ermenin yansımaları, yankıları. Türkiye bu terörü yenecektir. Gelişmemize engel teşkil edemeyecekler. Ne zaman Türkiye bir zıplama noktasına gelirse derhal çeşitli mihraklar içeride buldukları destekçilerle harekete geçiyorlar. Burada 25 ile cenazeler gitti. Bütün Türkiye'nin bağrı kanadı. Hepimizin bağı kanadı ama yılmak yok, güç yitirmek yok, sevindirmek yok. Bütün şehitlerimize rahmet diliyoruz. Ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza şifalar diliyorum. Allah rahmet eylesin" dedi.

"BİRLİKTE BU TERÖR BELASININ ÜSTÜNE GİDECEĞİZ"

Kayseri'deki terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kahraman, "Kayseri hadisesinde de aynı senaryonun, aynı oyunun yansımaları var. Orada da da şehitlerimiz var. Türkiye güçlü bir ülke. Tarihi misyonu büyük bir ülke. Hepsinin üstesinden geleceğiz. Sayın cumhurbaşkanımızın bir talebi oldu. Teröre karşı milli seferberlik ilanı dedi. Sayın başbakanımız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli bir araya geldiler. Topyekün birlikte bu terör belasının üstüne gideceğiz. Terör bir insanlık suçu. Terör uluslararası bir dert. Adı ne olursa olsun, PKK'dır, FETÖ'dür, DHKP-C'dir. Neticede bir beyine bağlı ahtapotun kolları gibi saldırıyor. Bunu yeneceğiz" diye konuştu.

"15 Temmuz'da bir badire atlattık" diyen Meclis Başkanı Kahraman, "Türkiye güçlü. Hepimize sabır diliyorum. Bu vakaların son bulmasını temenni ediyorum. Milletimizin temsilcisiyiz, milletle bir bütünüz" ifadelerini kullandı.

Haber Ara