Dolar

32,5938

Euro

34,7271

Altın

2.497,23

Bist

9.524,59

Bunlar hep asparagas

TIMETURK Sosyal Medya Yazarı Abdulkadir Mercanoğlu yazdı:

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-18 13:26:56

Bunlar hep asparagas

TIMETURK | SOSYAL MEDYA
ABDULKADİR MERCANOĞLU

Telefonları artık otobüste, metroda, araba sürerken, yolda yürürken ellerimizden düşürmüyoruz. Sosyal medya bizden birisi oldu artık.

Ancak sosyal medya yalancıdır ve çoğunlukla aldatır. Olmayan bir şeyin olduğuna inanabilirsiniz. Duygularınız sömürülebilir. Bilgiler her zaman teyide muhtaçtır.

Bugünlerde yine haber kaynağında görmeye başladığımız "RESMILEŞTI DİKKAT!!!” başlıklı yazıları kesinlikle dikkate almayınız. Birde mesaj yayılsın diye sonuna “NOT: PAYLASMAYIN DUVARINIZA YAPISTIRIN" mesajını eklemeyi de unutmamışlar. Daha öncelerde bunun uyarısı yapılmıştı ancak yine bu paylaşımları görüyoruz. Böyle bir şey yok. Çünkü Facebook paylaşımlarınız üzerinden dilekçe yazamazsınız.

Facebook sizi sadece yanıltmaz duygularınızı da sömürür nasıl mı?

Facebook her bir beğeni için bu kardeşimize 1 dolar yardım edecek” başlığı ve dikkat çekici bir fotoğraf ile.

Tabi ki böyle bir şey yok. Facebook beğeni için kimseye para ödemez ancak her beğeni için reklam verenlerden para alır. Burada sayfa yöneticisi sizden duygularınızı sömürerek beğeni dileniyor.

Bazen ise bir fotoğraf atıp üzerine bir şeyler yazıyorlar. Ne görsel doğru ne de başlık ancak sosyal medya kullanıcıları üzerinde algı yapmayı deniyorlar. Aslında olayı çözmek basit. Görsel alın ‘Google Görsel'i açın fotoğrafı orada aratın. Hangi haber sitelerinde hangi tarihte nerede çekilmiş öğrenin. Asparagasa izin vermeyin!

Çoğu kişi artık bu tür şeylere inanmasa da yine inananlar oluyor.

Bunlar hep asparagas...

SOSYAL MEDYADA TAKİP İÇİN;

https://twitter.com/KadirMercanoglu

https://www.facebook.com/KadirMercanoglu

https://www.instagram.com/kadirmercanoglu/

Haber Ara