Dolar

32,5358

Euro

34,9272

Altın

2.439,83

Bist

9.716,77

Bundesbank Başkanı Weidmann:

-'(ECB'nin varlık alım programı) Asıl sorun, hiçbir zaman para politikasına ilişkin tam frenleme yapmak değil ayağımızı gaz pedalından hafifçe çekmeye başlama noktasına gelip gelmediğimizdir. Benim görüşüme göre o nokta yaklaşıyor'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-06 16:14:10

Bundesbank Başkanı Weidmann:
Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Jens Weidmann, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) parasal genişleme olarak adlandırılan varlık alım programına ilişkin, "Asıl sorun, hiçbir zaman para politikasına ilişkin tam frenleme yapmak değil, ayağımızı gaz pedalından hafifçe çekmeye başlama noktasına gelip gelmediğimizdir. Benim görüşüme göre o nokta yaklaşıyor." ifadesini kullandı.

Aynı zamanda ECB Yönetim Kurulu Üyesi de olan Bundesbank Başkanı Weidmann, Alman Die Zeit gazetesine yaptığı röportajda, ECB'nin ekonomideki parasal teşviki azaltma zamanının, toparlanma hızına paralel olarak yaklaştığına işaret etti.

Para politikasına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Weidmann, "Bildiğiniz gibi, geçmiş para politikası kararlarıyla ilgili olarak daha az genişlemeci bir para politikasını kabul etmeye istekli olurdum. Burada asıl sorun, hiçbir zaman para politikasına ilişkin tam frenleme yapmak değil, ayağımızı gaz pedalından hafifçe çekmeye başlama noktasına gelip gelmediğimizdir. Benim görüşüme göre o nokta yaklaşıyor." yorumunda bulundu.

Weidmann, Hollandalı mevkidaşı Klaas Knot'un ECB'nin tahvil alımlarının bir yıl içinde şu anki hızıyla devam etmeyeceği yönündeki görüşünün hatırlatılması üzerine ise "Bunu memnuniyetle karşılarım. Fakat genel olarak, ECB Yönetim Konseyinin gelecekteki kararlarıyla ilgili spekülasyon yapmam." ifadelerini kullandı.

Avro Bölgesindeki ekonomik toparlanmanın sağlam olduğunu ve devam ettiğini belirten Weidmann, ancak bunun aynı zamanda fiyat baskılarını da artıracağını sözlerine ekledi.

Haber Ara