Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Bundan sonra iş yapma zamanı'

TBMM Başkanı Çiçek, seçim öncesinde söyleneceklerin söylendiğini, herkesin Türkiye için tekliflerini, eleştirilerini yaptığını, bundan sonra iş yapma zamanının geldiğini söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-07 12:44:34

'Bundan sonra iş yapma zamanı'

AA'nın haberine göre; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, oyunu Gölbaşı Şahin Sevin İlköğretim Okulu'nda kullandı.

Oy kullanacağı okula eşi Gülten Çiçek ile sivil bir otomobille gelen Çiçek, 1147 No'lu sandığın bulunduğu sınıfa gitti. Sandık görevlileri ile tokalaşan Çiçek, nüfus cüzdanını görevlilere verdi. Yapılan kontrolün ardından oyunu kullanan Cemil Çiçek, okuldan ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Seçimin tüm vatandaşlara hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eden Çiçek, bu seçimi tüm dünyanın merak ettiğini, değişik kuruluşlardan ve ülkelerden çok sayıda gözlemcinin seçimi takip ettiğini söyledi.

Türkiye'nin 1950 yılından bu yana 17. genel seçimini gerçekleştirdiğini ve hepsinden başarıyla çıktığını belirten Çiçek, şu ifadeleri kullandı: 

"Artık söylenecek sözler geride kaldı. Bugün millet, kendisiyle ilgili kararı kendisi verecek. Demokrasinin güzelliklerinden birisi de budur. Kendi kararını nasıl verirse buna hepimizin saygı göstermesi gerekiyor. Pazartesi sabahından itibaren yeni bir anlayışla Türkiye'nin çözüm bekleyen sorunlarına el birliğiyle çözüm arama döneminin başlaması gerekir. Bunu temenni ediyorum. Çünkü dünü, evvelsi günü, evvelsi ayı bundan sonra da sürdürmek Türkiye'nin yararına olmaz. Söylenecekler söylenmiştir. Herkes Türkiye için tekliflerini, düşüncelerini, eleştirilerini yapmışlardır."

Bundan sonra iş yapma zamanının geldiğini kaydeden Çiçek, vatandaşların da beklentisinin bu yönde olduğunu düşündüğünü söyledi. 

Bu arada, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile eşi Semra Sezer ve eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile eşi Emine Aksu da aynı sandıkta oy kullandılar. 

Haber Ara