Dolar

32,5473

Euro

34,7737

Altın

2.490,67

Bist

9.524,59

Bulgaristan yedi FETÖ'cüyü iade etti

Romanya'ya TIR kasasında giderken Bulgaristan'da yakalanan yedi FETÖ mensubunun dört gün önce Türkiye'ye iade edildiği ortaya çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-19 12:39:31

Bulgaristan yedi FETÖ'cüyü iade etti

Bulgaristan'ın geçtiğimiz günlerde yakalanan yedi FETÖ mensubunu Türkiye'ye iade ettiği belirtiliyor.

Ajansların haberine göre; Bulgar Sınır Polisinden yapılan açıklamada Romanya'ya giden bir tırda yakalanan FETÖ üyesi 7 kişilik bir grubun 15 Ekim'de Türkiye'ye teslim edildiği ifade edildi.

Sınır Polis yetkilisi Svetoslav Manolov, Romanya'ya gitmek üzere Bulgaristan'a giriş yapan bir tırın kargo bölümünde saklanan FETÖ mensuplarından hiçbirinin Bulgaristan'dan sığınma talebinde bulunmadığını açıkladı.

KARARA TEPKİLER

Bulgaristan Ombudsmanı Maya Manolova, 15 Temmuz darbe girişimine karıştıklarından şüphelenilen 7 Türk vatandaşı sınır dışı edilmeden önce kendisine bilgi verilmediği için İçişleri Bakanlığına tepki gösterdi.

Maya Manolova,  7 Türk vatandaşının sınır dışı edilmesi olayına ilişkin olarak gazetecilere yaptığı açıklamada “Gerçek budur ki İçişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarının sınır dışı edilmesi konusunda prosedürü izleme olanağı vermemek için beni bilgilendirme yönündeki yasal yükümlülüğünü yerine getirmedi” eleştirisinde bulundu.

Manolova, “Böyle bir adım, uluslararası hukuk, Bulgaristan Anayasası ve Bulgaristan Cumhuriyeti Yabancılar Yasasına ilişkin 44'üncü maddesine aykırı olur” şeklinde konuştu.

BTV televizyonuna konuşan Yüksek İstinaf Mahkemesi Başkanı Lozan Panov da İçişleri Bakanlığı'nın tek başına aldığı iade kararını sert dille eleştirdi. Yunanistan'ı ima ederek “Komşu bir ülkeye helikopterle sığınan Türklerin durumu mahkeme tarafından, tam gerektiği gibi inceleniyor. Bu kişiler keyfi olarak hemen geri iade edilmedi. Burada adli düzen ihlal ediliyor” şeklinde konuştu.

Haber Ara