Dolar

32,3794

Euro

35,0563

Altın

2.326,05

Bist

9.108,73

Bulgaristan: Mültecilere karşı şiddet kullanmayacağız

Bulgaristan İçişleri Bakanı Bıçvarova, 'Kaçmaları için geçerli nedenleri olan bu insanlara karşı şiddet kullanmayacağız' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-17 12:36:08

Bulgaristan: Mültecilere karşı şiddet kullanmayacağız

AA'nın haberine göre, Bıçvarova, basına açıklamasında, "Kaçmaları için geçerli nedenleri olan bu insanlara karşı şiddet kullanmayacağız" dedi.

Sınır polisinin günde ortalama 400 yabancı yakalandığını kaydeden Bıçvarova, "Tel örgüyü kesen varsa gözaltına alınmalı, Macaristan'da olduğu gibi sığınmacılara karşı gaz kullanılması doğru değil" diye konuştu.

Edirne'de bulunun kalabalık sığınmacı grupları ile ilgili görüş belirten Bıçvarova, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uygulanan baskıya denk olan güçlü bir sınır muhafazamız var. Büyük bir baskı söz konusu. Amacımız ülke topraklarımıza kaçak göçmenlerin sızmasına izin vermemektir. Sınırı kaçak yoldan geçmeye çalışanlar tutuklanır, kimlik tespit ve kayıt merkezlere yollanır. Mülteci statüsü talep edenlerin parmak izlerini alır, onları mülteci kamplarına yollarız."

Bulgaristan'ın, daha önce belirlenen kotaya dayalı olarak Avrupa'daki 40 bin kişiden 500 sığınmacıyı barındırmayı kabul ettiğini anımsatan Bıçvarova, ülkenin, kabul edilecek insanların Suriyeli aileler olmasını tercih ettiğini dile getirdi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara