Dolar

32,3595

Euro

35,0062

Altın

2.323,05

Bist

9.079,97

Bulgaristan ile Türkiye arasında kriz

Bulgaristan Türk ataşeyi 'persona non grata' ilan edince, Türkiye'de karşı hamlede bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-23 17:57:24

Bulgaristan ile Türkiye arasında kriz

Milliyet'te yer alan habere göre: Bulgaristan Türk ataşeyi 'persona non grata' ilan edince, Türkiye'de Bulgaristan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda görevli Konsolos Zorrnitsa Petrova Apostolova'yı ‘istenmeyen adam' ilan ederek, Türkiye'yi terk etmesini talep etti

Bulgaristan, Türkiye'nin Burgaz Başkonsolosluğu'nda görevli ataşe Uğur Emiroğlu'nu, ülkenin iç işlerine karıştığı gerekçesiyle ‘istenmeyen adam' ilan etti. Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, Emiroğlu'nun diplomatik görevine uygun olmayan faaliyette bulunduğunu ve ülkeyi terk etmesi için kendisine 72 saat süre verildiğini kaydetti. Bulgar basını, Emiroğlu'nun “diplomatik pasaportlu bir imam olduğunu”, Mestan'ın tarafında yer aldığını ve sık sık Türk toplumu temsilcisi olan din adamları ile buluşarak istişarelerde bulunduğunu iddia etti.

BULGARİSTAN İLE 'İSTENMEYEN DİPLOMAT' KRİZİ

b5

"ANKARA'DAN KARŞILIK"

Bulgar basınının iddiasına göre Türkiye ise cevap olarak Bulgaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov'u ‘istenmeyen adam' ilan etti. Ajans BG haber sitesi, Sofya ve Ankara'daki kaynaklardan iki diplomatın istenmeyen adam ilan ettiklerini doğrulattığını bildirirken, konuyla ilgili iki ülkeden de resmi açıklama yapılmadı. Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Betina Joteva, Bulgaristan'ın İstanbul Başkonsolosluğu da Angelov'un istenmeyen adam ilan edilmesi konusundaki soruyu ‘Yetkimiz yok' diyerek cevaplamadı.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara