Dolar

32,5563

Euro

34,8810

Altın

2.434,84

Bist

9.645,02

Bulgaristan ile Rusya arasında 'diplomat' krizi

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Zaharieva, ülkesinin casusluk iddiaları üzerine 2 Rus diplomatı büyük bir olasılıkla kovacağını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-24 14:25:19

Bulgaristan ile Rusya arasında 'diplomat' krizi

Bulgaristan ile Rusya arasında, ‘diplomat' kriz yaşanıyor.

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva bugün yaptığı açıklamada, Bulgaristan'ın casusluk iddiaları nedeniyle 2 Rus diplomatı sınır dışı edeceğini söyledi.

Bakanı Zaharieva, "Savcıdan casuslukla ilgili mektuplar aldık ... Muhtemelen 2 Rus diplomatı istenmeyen kişi ilan edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Zaharieva konuyla ilgili, Rusya'nın Sofya Büyükelçiği ile görüşeceğini de söyledi.

Bulgar savcılar da; iki Rus diplomatın adının casusluğa karıştığını, ancak diplomatik dokunulmazlık nedeniyle suçlanamayacaklarını söylediler.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov ise bugünkü yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:"Kremlin'de, Bulgar savcılığının iki Rus diplomat aleyhinde casusluk davası hakkında soruşturma açtığı hakkında hiçbir bilgi yok."

Bulgaristan başkenti Sofya'daki Rusya Büyükelçiliği de, casusluk yaptıkları suçlamasıyla 2 Rus diplomata yönelik herhangi bir resmi bir bilgi almadığını açıkladı.

Sofya'daki Rus diplomatik misyonu, "Bulgaristan Savcılığı'nın web sitesinde bu konuda yayınlanan bir mektubun farkındayız. Kanallar ve resmi makamlar aracılığıyla herhangi bir bilgi almadık" dedi.

ABD kanalı Bloomberg ise, geçtiğimiz günlerde Bulgar savcılığının iki Rus diplomatın adının casusluk olayına karıştığını idda ettiğini bildirmişti.

Haber Ara