Dolar

32,5104

Euro

34,7423

Altın

2.488,14

Bist

9.524,59

Bulgaristan'dan İnegöl'e yardım çağrısı

Bulgaristan'da yeni kurulan Dost Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı ve Belediye Başkanı düzeyindeki heyeti, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-28 15:50:00

Bulgaristan'dan İnegöl'e yardım çağrısı
Bulgaristan'da yeni kurulan Dost Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı ve Belediye Başkanı düzeyindeki heyeti, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti.

Bulgaristan'da yeni kurulan Türkiye sevdalısı Dost Partisi, Türkiye'ye gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Dost Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hoca, Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer, Dost Partisi Kırcaali İl Başkanı Raşit Raşit, Dost Partisi Koşukavak Başkanı Berkant Hoca ve Cebel 19 Mayıs Derneği Fahri Başkanı İsmet Pemiş'ten oluşan heyet, Bursa'daki temasları sonrası İnegöl'e gelerek Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı da ziyaret etti. Ziyaret sırasında Bulgaristan'a destek çağrısında bulunuldu.

Ziyaret sırasında Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer, "Yöremizde de sonbahar şenlikleri var. Bu hafta sonu Koşukavak'ta, Ekim'in 7, 8 ve 9'unda da Cebel sonbahar şenliklerimiz var. Sizleri de aramızda görmek isteriz. Yardımlarınızdan sonra yatırımlarınızı da bekliyoruz. Yöremize canlılık gelmesini bekliyoruz. Önümüzdeki hafta siyasilerimiz de buraya gelecek. İnşallah bu görüşmelerde parlamentoda grubu bulunan yöreyi temsil edenlerle bir görüşme yapacaklar" diye konuştu.

Bulgaristan'da mevcut yönetimin doğu bölgelerinde istihdamı arttırmamak adına herhangi bir yatırım yapmadığını ileri süren Ömer, "Desteklerinizi bekliyoruz. Geri kalmışlığı siz gördünüz. Şimdiye kadar olmamanın sebeplerini de sizlere dile getirdik. Bunun kasten olduğunu halktan duydunuz ve daha duyacaksınız. Defalarca iktidar ortağı oldular ama bölgemize bir şey gelmedi. Bunun yanında Türkiye'mize de dil uzatıldı. Biz de böyle bir partide bizim yerimiz yok diyerek Türkiye sevdalısı bir Dost Partisi kurduk. İnşallah bundan sonra bu çatı altında başaracağımıza inanıyorum. Halkımızın da desteği ile ilk seçimlerde yüzde 4 barajını hep beraber burada bulunan çifte vatandaşlarımızın da yardımıyla geçeceğimize inanıyoruz. Yeni bir sayfa açacağız. Önümüz açık olur inşallah" dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Maalesef Bulgaristan'da hayat gerçekten sıkıntılı. Bunu aşabilmek adına Dost Partisi'nin söylemleri ve heyecanı var. Bu noktada bir azim ve gayret gerekiyor. Bu yoksulluk ve geri kalmışlık Bulgaristan'ın makus talihi değildir. Ben inanıyor ve ümit ediyorum ki inşallah bu heyecan ve azimle Bulgaristan'ın sorunları aşılacak. Biz de elimizden gelen bir destek olursa yapacağımızı belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Ziyaret sonunda Başkan Aktaş Bulgaristan'dan gelen Dost Partisi heyetine hediye takdiminde bulundu.

Haber Ara