Dolar

32,3640

Euro

34,9634

Altın

2.324,41

Bist

9.079,97

Bulgaristan'da Ramazan Bayramı

Bulgaristan'da Ramazan Bayramı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-05 09:18:59

Bulgaristan'da Ramazan Bayramı
" Bulgaristan'da Müslümanlar bayram namazında camileri doldurdu.

Başkent Sofya'da tek olan Banya Başi Camisi bayram namazında yetersiz kalınca cemaat büyük bölümü kaldırıma taştı. Bulgaristan Başmüftüsü Dr. Mustafa Aliş Hacı ise ülkenin güneydoğusunda Filibe şehrindeki tarihi Hüdavendigar Camisi'nde bayram namazını kıldırdı.

Sultan I. Murad (1369-1389) döneminde inşa edildiği için Muradiye adıyla da bilinen camide AA muhabirine konuşan Başmüftü, tüm dünyadaki Müslümanların bayramını kutlayarak, İstanbul'daki terör saldırısını bir kez daha kınadı. "Terörizmi lanetliyor, barış ve kardeşliğe evet diyoruz. Allah bu tür eylemleri asla göstermesin, yaşatmasın. Tüm insanlar barış ve huzur içinde yaşasınlar." dedi.

Muradiye camisine cemaatle birlikte bayram namazını kılan, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinden ihraç edildikten sonra Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar (DOST) partisini kuran milletvekili Lütvi Mestan, cemaatle tebrikleşti.

Başmüftü Haci ve Lütvi Mestan ile birlikte Muradiye'ye gelen Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe de namaz sonrası yaptığı konuşmada Müslümanların bayramını tebrik etti.

Büyükelçi Gökçe şunları söyledi:

"Hoşgörü, dayanışma, bağışlama ve kardeşlik gibi yüksek manevi değerlerin; yardımlaşma ve paylaşma gibi ihtiyacın karşılanmasına yönelik maddi değerlerin yenilendiği, dostluğun en güzel örnekleriyle paylaşıldığı bir ayın ardından, Ramazan Bayramı'nı karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar, farklılıkların kültürel zenginliği güçlendirdiği ve her ferdin bu zenginliğin tamamlayıcı parçası olduğu anlayışından hareketle, görüş ayrılıklarına bakılmaksızın, toplumun tüm kesimlerinin kenetlenerek, başarılı çalışmalarını asgari ortak paydalar zemininde, beraberce yürütmeleri ve bu ruhu devralacak yeni nesiller yetiştirilmesi için hatırlama vesilesi oluşturmaktadır."

Filibe müftülüğü ve cami yönetimi bayram şekeri, hurma ve baklava dağıtarak, cemaatin bayram mutluluğunu tatlandırdı.

Bulgaristan Ulusal Radyosu (BNR) ve Bulgaristan Ulusal Televizyonu (BNT) başta olmak üzere ülkedeki medya organları Müslümanların bayramını kutlarken, yayınlarında ramazan gelenekleri ve bayramlaşmalar konusunda bilgilendirici haberlere yer verdi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara