Dolar

32,5437

Euro

34,9819

Altın

2.430,62

Bist

9.745,28

Bulgaristan'da polis şiddetine karşı protesto

Bulgaristan'da polis şiddetine karşı protesto

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 22:55:26

Bulgaristan'da polis şiddetine karşı protesto
" Bulgaristan'da polis görevlilerinin uyguladığı aşırı şiddet protesto edildi.

Başkent Sofya'da İçişleri Bakanlığı önünde toplanan göstericiler, geçtiğimiz günlerde kimlik kontrolü sırasında bir gencin 4 polis memuru tarafından dövülmesi olayını protesto etti.

Gizli kamera ile çekilen ve ülkede infiale yol açan görüntülerin yayınlanmasıyla birlikte sosyal medya üzerinden organize olan göstericiler, düzenledikleri eylemde İçişleri Bakanı Rumyana Bıçvarova'yı istifaya davet etti.

Bakan Bıçvarova aleyhinde slogan atan grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Bu arada İçişleri Bakanı Bıçvarova, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, protestoyu haklı bulduğunu ve göstericilere destek verdiğini söyledi.

Bıçvarova, yetki aşımında bulunan 4 polis memurunun isimlerini kamuoyuna açıklayarak, onları işten çıkardıklarını ve haklarında soruşturma başlattıklarını belirtti.

Polis Sendikası'nın maaş ve emeklilik ikramiyelerinin artırımı, emeklilik yaşının düşürülmesi talepleriyle protestolar düzenlediği bir dönemde söz konusu işkence videosunun internete düşmesinin rastlantı olmadığını savunan Bıçvarova, "İşimi iyi yaptığım için bazıları rahatsızlık duymaya başladı. İtibarımı zedelemeye çalışıyorlar. Bu eleştiriler işimi sürdürmek üzere beni motive ediyor" diye konuştu.

İstisnai bir olay üzerinden tüm İçişleri Bakanlığı çalışanlarını kötülemenin anlamlı olmadığını söyleyen Bıçvarova, "Suç olursa cezası da olur, ancak istisnadan genelleme yapmak yanlış olur. Bir suç bakanlığımızın etiketi olamaz" ifadelerini kullandı.

Haber Ara