Dolar

32,4781

Euro

34,9319

Altın

2.435,57

Bist

9.716,77

Bulgaristan'da NATO tatbikatı başladı

Bulgaristan'da NATO tatbikatı başladı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-20 16:23:44

Bulgaristan'da NATO tatbikatı başladı
Bulgaristan'ın Karadeniz sahilinde düzenlenen ABD ordusundan unsurların da aktif olarak yer aldığı "Swift Response - 2015" NATO tatbikatı başladı.

Savunma Bakanlığı Basın Merkez'inden yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin önderliğinde düzenlenen ve ağırlıklı olarak NATO'ya üye ülkelerin hava kuvvetlerinin katıldığı askeri tatbikat 'Swift Response - 2015'in İkinci Dünya Savaşı sonrası düzenlenen en büyük tatbikat olduğu belirtildi.

Bulgaristan ordusunun da tatbikata aralarında 30 kişilik paraşütçü komando timinin de yer aldığı 150 askerle katılacağı açıklandı.

Bulgaristan'da başlayan tatbikat, bir bölümüyle Almanya, Romanya ve İtalya'ya uzanarak 13 Eylül'e kadar devam edecek. Tatbikata Yunanistan, İtalya, Hollanda, Polonya, Portekiz, İspanya ve İngiltere'de askeri personel verecek.

Bakanlık yetkilileri tatbikatın amacını, NATO'nun ayrı müttefik güçlerinin arasında entegrasyon sağlanması ve bu güçlerin tehdit ortamında NATO'nun tüm coğrafyasında çıkabilecek güvenlik sorunları karşısında etkin tepki gösterebilmeleri olarak açıkladı.

"Swift Response - 2015"e katılacak, NATO'nun oluşturduğu Ortak Görev Gücü'nün (Very High Readiness Joint Task Force - VJTF) tatbikatta yer alma sebebine yönelik olarak da, NATO ortamında 48 saat içinde herhangi bir yerde değişebilecek güvenlik durumu karşısında, müdahale yeteneğini gözlemlemek olduğu ifade edildi.

Haber Ara