Dolar

32,3667

Euro

35,0588

Altın

2.324,81

Bist

9.079,97

Bulgaristan bir Türk’ü sınır dışı etti

Bulgaristan Ulusal Güvenlik Ajans (DANS), ülkenin ulusal güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle bir Türk vatandaşını ülkeden sınır dışı etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-17 15:19:31

Bulgaristan bir Türk’ü sınır dışı etti

İçişleri Bakanlığından yapılan duyuruda, 5 yıl boyunca Bulgaristan'a giriş yasağı getirilen Türk vatandaşının kimliği açıklanmadı.

Bulgaristan Başsavcısı Sotir Tsatsarov, sınır dışı edilen Türk vatandaşının kimliği ve gerekçeleri konusunda ayrıntı vermeyeceğini belirterek "Olay seçim durumu veya siyasi amaç ve nüfuz değil, ulusal güvenlik söz konusu. Ülkenin toprak bütünlüğüne yönelik hareket söz konusu" dedi.

Tsatsarov, benzer şekilde olaylar olması halinde sınır dışı edilenlerin sayısında artış olabileceğini söyledi. 26 Martta ülkede gerçekleştirilecek erken genel seçimlerle ilgili açıklamalarda da bulunan Tsatsarov, "bu seçim kampanyası katılım açısından diğerlerinden farklı. Bir şey net olmalı. Bulgaristan'daki seçimler, Bulgar vatandaşları tarafından karara bağlanacak seçimlerdir. Dış müdahale ile karar bağlanamaz ve buna izin verilmeyecektir" şeklinde konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara