Dolar

32,3691

Euro

34,9843

Altın

2.326,26

Bist

9.079,97

Bülent Yıldırım: 'Mülteciler hepimize emanettir'

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, 'Mültecilere niye sahip çıkıyorsunuz?' diyenler, kendi nesillerini inkar edenlerdir. Mülteciler hepimize emanettir. Dedelerimizi, yaşadıklarımızı hatırlayalım. Yardımlarımızı ona göre yapalım. Ne yapıyorsak kendimize yapıyoruz' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-24 23:34:19

Bülent Yıldırım: 'Mülteciler hepimize emanettir'

Yıldırım, Mersin İnsani Yardım Platformu tarafından başlatılan "Suriyeliler ve ilimizdeki tüm muhtaçlar için yardım kampanyası"nın bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında, her kesimi bir araya getiren örnek bir çalışmaya imza atıldığını söyledi.

Mazlumların gözyaşlarını silmek için bir araya gelindiğini belirten Yıldırım, projenin örnek olmasını dileyerek, çalışmanın mimarlarına teşekkür etti.

Yıldırım, Suriye'deki iç savaş nedeniyle çok sayıda insanın mağdur olduğunu vurgulayarak, "Dünyanın en büyük kavimler göçünü yaşıyoruz. Bu mülteci konusu en az 30 yıl daha sürer. Mültecilik, sadece Suriye değil. Irak, Libya, Yemen gibi dünyanın bir çok yerinde muhtemelen başlayacak. Mültecilik dursa bile, bunların uyumu, entegrasyonu, kendilerini ayakta tutma süreçleri olacak. Bu nedenle bizlere çok görevler düşüyor." diye konuştu.

Anadolu'nun, sığınmacıların bir yurdu olduğuna işaret eden Yıldırım, "Mültecilere niye sahip çıkıyorsunuz?' diyenler, kendi nesillerini inkar edenlerdir. Mülteciler hepimize emanettir. Dedelerimizi, yaşadıklarımızı hatırlayalım. Yardımlarımızı ona göre yapalım. Ne yapıyorsak kendimize yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Vali Çakacak: "Milletimizin gönlü zengin"

Mersin Valisi Özdemir Çakacak ise sığınmacıları birer misafir olarak gördüklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Biz onlara mülteci olarak bakmıyoruz. Çünkü biz öyle bir medeniyetin temsilcileriyiz ki Ahi Evran-ı Veli, 'elin, kapın, sofran' açık olsun der. Bu yüce millet, dünyanın neresinde olursa olsun, zorda kalanlara, darda kalanlara evini de açmıştır, sofrasını da açmıştır, kapısını da yüreğini de açmıştır. Biz sadece Suriye'den gelen kardeşlerimize kapılarımızı açmadık. Biz yüzyıllar önce İspanya'dan inançları sebebiyle, hayatını kurtarmak için gelen insanlara da kapımızı açtık. Bu millet, bu yüce devlet, insana verilen değerin sonucudur, başkası anlayamaz. Bizim Mersin'de misafir ettiğimiz Suriyeliler kadar, bir başka ülkeye gitse, ülke zengin de olsa iflas eder. Çünkü onların zenginliği maddiyattadır, bizim milletimizin gönlü zengindir.".

İhtiyaç sahiplerine yardım etmenin yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini belirten Çakacak, "Birbirimize sımsıkı sahip çıkmak durumundayız. Herkesin gelebileceği, sığınabileceği bir Anadolu var ama bizim gidebileceğimiz hiçbir yer yok. Bizim gideceğimiz yer, birbirimizin elleridir. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sımsıkı sarılmak zorundayız. Ancak bu tür zorlukların üstesinden gelebiliriz." dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aşut da konuşma yaparak, kampanyanın önemine dikkati çektiler.

Konuşmaların ardından, kampanya kapsamında yapılacak yardımlar anlatıldı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara