Dolar

32,4963

Euro

34,7472

Altın

2.485,45

Bist

9.507,84

Bülent Yıldırım: İsrail, Filistin gazını sömürüyor

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, katıldığı bir programda 'İsrail, ablukayı Filistin gazını sömürmek için kaldırmıyor.' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-06 16:30:21

Bülent Yıldırım: İsrail, Filistin gazını sömürüyor

TVNET'te Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan ve Yeni Şafak Yazarı Salih Tuna'nın birlikte sunduğu Bütün Mesele programına İHH Başkanı Bülent Yıldırım konuk oldu.

Programda konuşulanlara ilişkin öne çıkan başlıklar şöyle:

"2010 yılında İsrail, bütün dünyanın gözü önünde Mavi Marmara'ya saldırdı. Herkes bize destek verdi. Çünkü Gazze konusu önemliydi. İsrail, Mavi Marmara'yı doğalgazın çıktığı koordinatta vurdu.

"YAHUDİLERİ TEŞVİK EDİYORLAR"


İsrail, Mescid-i Aksa'dan vazgeçecek mi? Hayır, vurmaya devam edecek. Mescid-i Aksa konusunu Sayın Cumhurbaşkanımız gündeme getirdi bu nedenle. 'Normalleşme' demiyorum bu süreci. İsrail ile yapılacak anlaşmaların uzun soluklu olması mümkün değildir. İsrail, Yahudi vatandaşları silah almaya teşvik ediyor ve daha da vahimi 'şüpheli her Filistinliyi öldürebilirsiniz' diyor.

Hükümetin durduğu nokta çok doğru. Özür ve tazminat önemliydi. İsrail'in verdiği 'lütuf tazminatı' şehitlerimize bir hakarettir.

"GAZI SÖMÜRMEK İSTİYORLAR"

Biz ambargonun değil ablukanın kalkmasını istiyoruz. Önemli olan bu. İsrail, ablukayı Filistin gazını sömürmek için kaldırmıyor. Palmer komisyonu raporuyla İsrail'in savaş suçu işlediği ortaya çıktı. Ama İsrail kabul etmedi. Yoksa biz 100-0 öndeydik. İsrail'in katil ve zalim olduğuna inanıyoruz."

Haber Ara