Dolar

32,5589

Euro

34,8836

Altın

2.430,98

Bist

9.645,02

Bülent Yıldırım'dan İnterpol çağrısı

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara davasında tutuklama kararının İnterpol’e gönderilmesi gerektiğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-18 21:03:18

Bülent Yıldırım'dan İnterpol çağrısı

Yıldırım, ‘'Türkiye'nin vatandaşları şehit edildi. Türkiye'nin gemisine saldırıldı. Bize saldırıldı. Allah'a şükürler olsun burada bir tutuklama kararı çıktı. Bu tutuklama kararının İnterpol'e gönderilmesi lazım.''dedi.

Mavi Marmara davasının 10. duruşması öncesi İHH Başkanı Bülent Yıldırım ve hayatını kaybeden kişilerin aileleri İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı. Alanda toplanan kalabalık ‘Mavi Marmara onurumuzdur' sloganları attı. Tutuklama kararının İnterpol'e gönderilmesi gerektiğini belirten Bülent Yıldırım, ‘'Türkiye'nin vatandaşları şehit edildi. Türkiye'nin gemisine saldırıldı. Bize saldırıldı. Allah'a şükürler olsun burada bir tutuklama kararı çıktı. Bu tutuklama kararının İnterpol'e gönderilmesi lazım. Eğer İnterpol'e gönderilirse bu çocuk katilleri bugün Mescid-i Aksa'nın etrafında genç kızı sokakta sıkıştırıp üzerine bütün mermileri boşaltan bu Siyonistler hepsi dünyaya çıkma yasağı ile karşılaşacaklar. O nedenle bu tutuklama kararının bir an önce İnterpol'e gönderilmesi lazım. Buradaki yargıçları ve savcıları tebrik ediyorum. Tutuklama kararını çıkardılar. Tabi bu tutuklama kararını çıkaran yargıç ne yazık ki sürüldü. Ama biz onun değerini çok iyi biliyoruz.''diye konuştu.

Tutuklama kararını engellemeye çalışan siyasetçilerle de mahkeme önünde hesaplaşacaklarını belirten Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: ‘'Eğer tutuklama kararını engelleyen bürokrat ve siyasetçi varsa nasıl dünyanın her tarafında bize saldıranları tek tek takip edip mahkeme önüne çıkarıyorsak hukuksuz yere bu adaletin tecellisini engelleyen bütün bürokratlar ve siyasetçilerle de mahkeme önünde hesaplaşırız. Bu konudaki ısrarımızı herkes görmüştür, asla vazgeçmeyiz.''

Mavi Marmara gemisine düzenlenen baskında hayatını kaybeden Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan ise, ‘'Tüm davaların ortak noktası İstanbul'daki bu dava. İnşallah bu dava yüz akıyla buradan çıkıp hayırlı sonuçlar alacağımızı umuyoruz. Her davada geliyoruz. Takip ediyoruz. Biz davamızın takipçisiyiz. İsrail bugüne kadar yaptığı tüm zulümlerde haksızlıklarda mazlumların sesi çıkmadığını gördüğü için yaptığı tüm bu zalimliklere devam etmek istedi. Mavi Marmara'nın da böyle olacağını umuyordu ama inşallah bundan sonra bir şeylerin değişeceğini her adım attıklarında artık akıllarına Mavi Marmara'nın geleceğini düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı.

Haber Ara