Dolar

32,3391

Euro

35,1967

Altın

2.247,36

Bist

8.718,11

Bülent Arınç istifa etti mi son dakika açıklaması

Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala için tahliye isteyen Bülent Arınç’a Cumhurbaşkanı Erdoğan sert çıkmıştı. Başkan Erdoğan’ın çıkışı sonrası Bülent Arınç’ın istifa edip etmeyeceği merak ediyordu. Bülent Arınç istifaya ilişkin olarak son dakika açıklaması yaptı. Peki Bülent Arınç istifa edecek mi? İşte detaylar.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-23 19:47:38

Bülent Arınç istifa etti mi son dakika açıklaması

TBMM eski Başkanı ve YİK üyesi Bülent Arınç katıldığı bir televizyon programında Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tahliyesini istemişti. Arınç'ın açıklamaları sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arınç'a yönelik sert cevap gelmişti. Bülent Arınç, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a görüşmek için Külliye'ye çıkacağını görüşme sonrası kararını açıklayacağını duyurdu.

Bülent Arınç AK Parti'den istifa etti mi?

Bir televizyon programında Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkında konuşan ve açıklamaları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tepkiyle karşılanan Bülent Arınç, istifa çağrıları ve Erdoğan'ın sözleriyle ilgili Posta gazetesi Murat Çelik'e konuştu. Çelik Arınç'ın kendisine “Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı. İstifa ettiğim yönünde bazı söylentiler çıkmış ama şu an için bu doğru değil” dediğini söyledi.

Çelik'in aktardığına göre Arınç şunları kaydetti: “Ben başkaları gibi Twitter'dan, Instagram'dan istifa etmem. Oluşan durumla ilgili, Sn. Cumhurbaşkanı ile bizzat görüşmeyi bekliyorum. Cumhurbaşkanı bugün İstanbul'daymış. Programı yoğun. Dolayısıyla bugün görüşemedim. Sanırım yarın Ankara'da olacak ve görüşebiliriz diye düşünüyorum. Kendisiyle görüştükten sonra gereken neyse onu yapacağım. Gelişen şartlar altında o konuşmayı yapmaya neden ihtiyaç duyduğunu kendisinden dinlemek isterim. Kendisinden dinledikten sonra, ‘O konuşmanın muhatabı bendim. Bu durumda buyurun istifa mektubumu' diyebilirim.
Benim üzerimden hem Sayın Cumhurbaşkanımızın hem de Yüksek İstişare Kurulu'nun (YİK) yıpratılmasına izin vermem. Bana yakışmaz. Daha önce de bazı açıklamalarım üzerine ‘Bunları söyleyen birinin YİK'te ne işi var?' türünden yorumlar yapanlar oldu. Oysa benim yapacak daha çok işim var. Ama öyle bir noktaya gelir ki bazen, orada kalmaktansa gitmek daha yerinde olur.”

Haber Ara