Dolar

32,5554

Euro

34,8863

Altın

2.431,27

Bist

9.645,02

Buldan: 'Hedefimiz afet eğitimlerinde her haneden en az 1 bireye ulaşmak'

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, kurum olarak toplumda afetler konusunda gerekli bilincin oluşturulmasının eğitim ile mümkün olacağını kaydederek, bu konuda hedeflerinin her haneden en az bir bireye ulaşmak olduğunu belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-08 16:17:08

Buldan: 'Hedefimiz afet eğitimlerinde her haneden en az 1 bireye ulaşmak'
Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, kurum olarak toplumda afetler konusunda gerekli bilincin oluşturulmasının eğitim ile mümkün olacağını kaydederek, bu konuda hedeflerinin her haneden en az bir bireye ulaşmak olduğunu belirtti.

Buldan, Deprem Haftası'nda gerçekleştirilen etkinliler ile her alanda afetler konusunda bilinçlendirme faaliyetinde bulunduklarını aktardı. Kent merkezi ve ilçelerde afet eğitimlerinde her haneden en az bir bireye ulaşmak için yoğun bir şekilde emek sarf ettiklerini ifade eden Buldan, "AFAD Köylerde Çocuklarla Birlikte' projemiz doğrultusunda afet bilinci eğitimi vermek amacıyla Müdürlüğümüz tarafından köy okullarıyla irtibata geçilerek köy okullarında uzman personellerimiz tarafından afet bilinci eğitimi verilmeye başlanmıştır. Bu kapsamda 16 köy okuluna gidilmiş olup 22 okulda Bin 552 öğrenciye ulaşılmıştır. Müdürlüğümüze her yıl eğitim öğretim döneminde okullardan gelen afet bilinci, deprem ve yangın eğitimi talepler doğrultusunda müdürlüğümüz tarafından okullara afet bilinci ve yangın eğitimi verilmektedir. 2017 Ocak ayından itibaren 32 okulda toplam 11 bin 943 öğrenciye ulaşılmıştır.

Kamu ve özel kurum ve kuruluşlardan gelen talep üzerine işyerlerinde afet bilinci eğitimi, arama-kurtarma tatbikatı, KBRN gibi çeşitli dallarda eğitimler verilmektedir. 2017 Ocak ayından itibaren 5 kurum ve kuruluşta 487 kişiye eğitim verilmiştir"

"Deprem Haftası'nda da bir dizi etkinlik gerçekleştirdik"

Buldan öğrenci yurtlarında yürüttükleri çalışmaları ile Deprem Haftasında gerçekleştirdikleri etkinliklere değindiği açıklamasında şunları söyledi:

"Ülkemizde yurtlarda yaşanan üzücü olaylar nedeniyle yurtlarda afet bilinci, deprem ve yangın eğitimi verilme ihtiyacı doğmuştur. Bu nedenle ilimizde yurtlarda afet eğitimleri verilmeye başlanmıştır. 2017 Ocak ayından itibaren 10 yurtta 163 kişiye Müdürlüğümüz uzman personelleri tarafından afet bilinci, deprem ve yangın eğitimi verilmiştir. İlimiz merkez ve ilçelerinde bulunan Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından Müdürlüğümüze bildirilen 132 yurtta 2017 yılı içerisinde eğitim verilmeye başlamış eğitimlerimiz devam etmektedir. 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle, müdürlüğümüz tarafından toplumda afet kültürü oluşturmak amacıyla farklı etkinlikler yapılmıştır. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ve Park Afyon Alışveriş Merkezi'nde fotoğraf sergisi açılmış, vatandaşlara afet bilinci, deprem ve diğer afetler hakkında kısa bilgiler verilmiş ve afetler hakkında bilgilendirme broşürleri dağıtılmıştır. Toplumun tüm kesimine ulaşmak amacıyla farklı kamu kurum ve kuruluşlarına, özel sektöre afetler hakkında kısa bilgiler içeren afiş asımı, broşür dağıtımı yapılmıştır. Valilik binası, Afyonkarahisar Belediye Binası, PTT Binası, Karaman İş merkezi gibi vatandaşların yoğun olarak uğradıkları yerlere afişlerimiz asılmıştır. Kurum olarak 'Nerede Hayat Orada AFAD' temennisinde bulunarak afetsiz günler dilerim."

Haber Ara