Dolar

32,4958

Euro

34,6084

Altın

2.477,33

Bist

9.588,94

'Bugün Kandil'deyiz, gerekirse yarın Sincar'da'

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul mitinglerinin üçüncü durağı olan Ataşehir'de yaptığı konuşmada 'Bugün Kandil'deyiz, gerekirse yarın Sincar'da' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-22 16:00:43

'Bugün Kandil'deyiz, gerekirse yarın Sincar'da'

Ataşehir'de halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şimdi Irak'tayız, Kandil'deyiz, gerekirse Sincar'da olacağız. Bizi kim rahatsız ederse gideriz vururuz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Ataşehir'de düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Biz yola çıkarken dört temel taş üzerine Türkiye'yi ayağa kaldıracağız dedik. Birincisi eğitim, ikincisi sağlık üçüncüsü adalet dördüncüsü emniyet. Kitapları ücretsiz yaptık. Bizim zamanımızda kırtasiyeden parayla alamıyorduk. Bay Muharrem üniversiteyi ücretsiz yapacağız diyor, üniversite zaten ücretsiz. 75 üniversite vardı, şimdi 205 üniversite var. Üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. Biz ilimde, irfanda bir yarışın içerisindeyiz.

Ben CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum: İdeolojik yaklaşımları bırakın. Ataşehir Belediye Başkanı'nın eşi burada bol bol daire sahibi oluyor. Demokratik bir şekilde bu hesabı sormak sizin hakkında. Ataşehir bu defa 2019 Mart'ına farklı hazırlanacak. Biz Belediye Başkanlığı'nı da CHP'den alacağız. Çıkmış birileri TİKA'yı, AFAD'ı satacağım dedi. Daha ileri gitti MİT'i satacağım dedi. Öbürü kalkacağız hastaneleri satacağız. Ne gerek var yerli otomobile diyor. Bay Muharrem ne işin var senin BMW'de senin ne işin var, taklitçi. Biz yerli otomobili yapacağız. Nuri Demirağ yerli uçak yaptı. Onun yaptığı uçağı siparişler almasına rağmen İnönü bu siparişlerin önüne geçti. O fabrika gaz ocağı fabrikasına dönüştü. Nuri Demirağ kahrından öldü. Ama biz şimdi uçaklarımızı, İHA'larımızı, SİHA'larımızı yapıyoruz. Şimdi Akıncı'yı da yapıyoruz. Şu anda Kandil'e İHA'larla iniyoruz.

Kandil'e indik 20 uçakla, 10 noktayı vurduk. İkinci bir adım daha attık terör örgütü toplantı halinde, İHA'lar SİHA'lar bunları tespit etti, uçaklar imha etti. Biz Afrin'e Cerablus'a gireceğiz dedik, Bay Kemal girmeyin dedi. Şimdi Irak'tayız, Kandil'deyiz gerekirse Sincar'da olacağız. Bizi kim rahatsız ederse gideriz vururuz. IMF'e 23,5 milyar dolar borç vardı sıfırladık. İmar barışına müracat edenlerin sayısı bir milyonu geçti.

 

Haber Ara