Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bugün İdlib yarın Afrin

Türkiye'nin İdlib operasyonunun PYD'nin elinde tuttuğu Afrin'e yönelebileceği belirtiliyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-08 12:01:59

Bugün İdlib yarın Afrin

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Sınır boyunda mevzilenen 10 bini aşkın asker, İdlib'e yönelik kapsamlı operasyon için harekat emri bekliyor. TSK, operasyon öncesi tespit edilen 3 stratejik noktayı öncelikli hedef olarak belirledi. Kala Saman, Hırbit el-Cuz ve Bab el-Hava bölgelerinden ilk geçişlerin yapılması sonrası sınır güvenliği sağlayan askeri birlikler muhtemel sabotaj ve mayın tehlikesine karşı kontrollü ilerleme taktiği ile Sermede, Derkuş ve Dar ed-Izze bölgelerinden İdlib içlerine yürüyecek.

Cumayı cumartesiye bağlayan gece ÖSO gruplarının öncü kuvvet olarak girdiği şehre bu sabah TSK, ÖSO'ya destek için top atışı başlattı. Öte yandan İdlib'te bazı duvarlara “Türk kardeşlerimiz hoş geldiniz” yazıldı.

X2b7Z_1507430881_0319

İdlib'e harekatın Halep'in yanıbaşında, Suriye'nin en büyük kentlerinden birinin kontrolünün Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) geçecek olmasının şehirde yaşayan 4 milyona yakın sivile rahat nefes aldıracağı belirtilirken Türkiye'nin buradan sonra PYD'nin elinde tuttuğu Afrin'e yönelebileceği belirtiliyor...

AFRİN KUŞATILDI

Yeni Şafak'ın haberine göre İdlib'e müdahale ile TSK, Hatay'ın doğusunda, İdlib'in de kuzeyine kalan Afrin'i her noktadan kuşatma altına aldı. Zira Afrin'in kuzey ve batısı Türk sınırı, doğusu ise Fırat Kalkanı bölgesiyle çevrelenmiş durumda.

ÇIKMAYA ÇALIŞAN PYD UNSURLAIR İLE ÇATIŞILACAK

Türk askeri ve ÖSO grupları, Afrin'de bulunan PKK/PYD'nin önünde kalın bir set oluşturmuş durumda. Habere göre bu bölgeden dışarı çıkmak isteyen teröristler imha edilecek.

SIRADA AFRİN VAR

İdlib'de güvenliğin tam anlamıyla sağlanmasının ardından ise sıra, Afrin'in PKK'dan alınmasına gelecek.

vDEdG_1507430859_0189

 

Haber Ara