Dolar

32,5272

Euro

34,7165

Altın

2.486,81

Bist

9.524,59

Bucalı kursiyerlerden muhteşem saç tasarımları

Evka-1 Semt Evi'nde açılan ücretsiz kuaförlük ve saç tasarımı kursuna katılan Bucalı kadınlar, 5 ay gibi kısa sürede meslek sahibi olurken tasarımlarıyla göz dolduruyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-12 10:02:11

Bucalı kursiyerlerden muhteşem saç tasarımları
Evka-1 Semt Evi'nde açılan ücretsiz kuaförlük ve saç tasarımı kursuna katılan Bucalı kadınlar, 5 ay gibi kısa sürede meslek sahibi olurken tasarımlarıyla göz dolduruyor.

Buca Belediyesi'nin kadınların sosyal ve ekonomik yaşama katılımlarını arttırmak amacıyla sürdürdüğü çalışmaların en önemli ayağını meslek edindirme kursları oluşturuyor. Daha fazla kadının meslek edinerek, yeni yaşamlara kapılarını açmaları için meslek edindirme kurslarının kapasitesini arttıran Buca Belediyesi kurslarının en çok rağbet gören bölümü kuaförlük kursları oluyor. Evka-1 Semt Evi'nde açılan ücretsiz kuaförlük ve saç tasarımı kursuna katılan Bucalı kadınlar 5 ay gibi kısa sürede meslek sahibi olurken tasarımlarıyla göz dolduruyor.

Herhangi bir mesleği olmadığı gibi eğitimine de bütçe ayıramayan kadınlar Buca Belediyesi'nin meslek edindirme kurslarında soluğu alıyor. Açılan meslek kurslarının arasında en yoğun katılım ise kuaförlük oluyor. Aile bütçesine katkı koymak isteyen, meslek öğrenip iş yeri açmak isteyenler ve kendini geliştirmek isteyen kadınlar bu kurslara akın ediyor. Buca Belediyesi'nin Evka-1 Semt Evi'nde açtığı ücretsiz kuaförlük saç tasarımı kursu Bucalı kadınların en çok tercih ettiği eğitim merkezlerinden biri. Buca Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri eşliğinde 5 aylık eğitim alan kadınlar, meslek sahibi olup daha güçlü, eğitimli ve kendi ayakları üzerinde durabilecek hale gelmenin gurur ve heyecanını yaşıyor. Temel kuaförlük eğitiminin ardından saç tasarımı bölümünde eğitim gören kursiyerler, modeller üzerinde yaptıkları saç tasarımlarıyla göz dolduruyor. Saçları nakış gibi işleyip birbirinden ilginç ve modern tasarımlar yaratan kursiyerlerin büyük bir çoğunluğu sertifikalarını alarak işyeri açma heyecanıyla çalışıyor. Bucalı kadınlara seslenen kursiyerler, "Evde boş oturmak yerine mesleki eğitim ve beceri kurslarına katılarak kendinizi geliştirin" çağrısında bulunuyor.

Haber Ara