Dolar

32,5232

Euro

34,9314

Altın

2.423,84

Bist

9.722,09

Buca Metrosu Temeli 2018'de atılacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun muhtarların problemlerini dinlemek amacıyla Karabağlar'da ilkini düzenlediği 'Muhtarlar Buluşması' organizasyonun ikinci adresi Buca oldu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-06 21:38:43

Buca Metrosu Temeli 2018'de atılacak

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da hazırda bulunduğu toplantıda, ilçedeki 47 muhtar sorun ve taleplerini dile getirdi.Toplantının ilk kısmında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir'in işi, ilçe belediyesinin işi diye bakmadan şehrin bütün problemlerini gidermeye çalıştmak olduğunu belirterek, ilçe belediyelerin projelerine de maddi yardım yaptıklarını söyledi.

Buca'nın en büyük probleminin ilçede oluşan trafik sıkışıklığı olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Tınaztepe, Çamlıkule'den Üçyol'a kadar düşündüğümüz Buca metrosunun projesini bitirdik. Şu anda Bakanlık'ta.. 2018 senesinde temelini atacağız" şeklinde konuştu. Başkan Aziz Kocaoğlu, Homeros Bulvarı'nda ise kamulaştırmaların sürdüğünü söyleyerek "Askeri bölge ve mezarlığın altını tünelle geçeceğiz. İhale ve yer teslim işlemini bitirdik. Ek olarak Altındağ'da Musevi mezarlığı olarak bilinen noktadan viyadükle Otogar'a ve Çevre Yolu'na bağlanacak viyadüğün ihale ve yer teslimini de yaptık" diye ifade etti..

Haber Ara