Dolar

32,5990

Euro

34,8077

Altın

2.502,96

Bist

9.435,31

Bu yazıyı okuyorsanız doktora gidin!

Kendisi de eskiden disleksi olan bir grafik tasarımcı bu bozukluğa sahip olanların gördüğü gibi bir yazı karakteri geliştirdi. Disleksi bozukluğu Albert Einstein, Bill Gates gibi isimlerde bulunuyordu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-06 19:47:25

Bu yazıyı okuyorsanız doktora gidin!

Bu fotoğraf disleksi hastası birinin yazıları nasıl gördüğünü gösteriyor. Daily Mail'in haberine göre İngiltere'de bir grafik tasarımcı disleksi bozukluğu olanların algıladığı gibi bir yazı karakteri geliştirdi. Şu anda 25 yaşında olan Daniel Britton küçükken disleksi hastası olduğunu anlattı.

Henüz 7 yaşındayken disleksi tehşisi konulan Britton çocukluğu boyunca bu hastalığın zorluklarını yaşamış. Kimsenin kendisinin neler yaşadığını anlamadığını söyleyen Britton "Okumakta zorluk çekiyordum ancak ne hocalarım ne de arkadaşlarım bu durumu anlayamıyorlardı. Bana dağınık tembel ve aptal muamelesi yapıyorlardı" diye konuşuyor.

Şimdi başarılı bir grafik tasarımcı olan Daniel Britton yeni bir yazı stili oluşturarak disleksi bozukluğu olanların neler yaşadığını gösterdi. Okulda öğretmenlerin disleksi bozukluğu olanların neden yavaş okudğunu anlayamadığını anlatan Britton "Bu yazı sayesinde herkes disleksi bozukluğu olanların neler yaşadığını anlayabilecek" dedi.

Disleksi, en sık rastlanan öğrenme bozukluklarının başında geliyor. Albert Einstein, Walt Disney, Leonardo Da Vinci, Bill Gates gibi dahiler disleksi bozukluğuna sahip olarak biliniyor.

Haber Ara