Dolar

32,5446

Euro

34,8663

Altın

2.430,28

Bist

9.645,02

Bu tavsiyelere 'kulak' verin!

Strese kulak vermemek, gürültülü ortamlardan uzaklaşmak ve küçük önlemler alarak kulak sağlığımızı korumak mümkün

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-27 10:51:52

Bu tavsiyelere 'kulak' verin!

Kulak sağlığı  hepimiz için önemli.

 

Önemli olan bur husus daha var ki ana hatlarıyla belli kurullara uymamız halinde kulak sağlığımızı kendimiz de kolaylıkla temin edebilmekteyiz.

Kulakta oluşan buşonu (halk dilinde kulak kiri) temizlemek adına satılan kulak temizleme çubukları, işitme sağlığı açısından oldukça riskli. Kulak çubuklarının fazla ve riskli kullanımını ne kadar azaltırsak daha sağlıklı bir adım atmış oluruz.

Uzun süreli yüksek sesle müzik dinlemek işitme sağlığınızı olumsuz etkileyen faktörlerin başında gelir.  Gürültülü müzikten uzak durmak ikinci önemli bir önlem.

İşitmenin en kırılgan noktası kesinlikle gürültüdür. Yüksek gürültüye uzun süreli maruz kalan her birey ileride potansiyel olarak işitme kayıplı bireyler arasına katılabilir. Son dönemde artan şikayetlere bakıldığında özellikle gürültülü ortamda, iş yerinde bulunanların sıkça KBB'ye başvurduğu sonucuna varılmıştır.
Hemen hemen tüm sağlık sorunlarında olduğu gibi işitme sağlığımız içinde stres seviyesi önemli bir yer tutmaktadır. Artan stres durumu tüm vücutta etkiler oluşturduğu gibi iç kulaktada hissedilerek kulak çınlaması, işitme kaybı gibi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Diğer tüm sağlık sorunlarında olduğu gibi stresss de kulağımızın en büyük düşmanları arasında.

Stresi ne kadar çok kulak ardı edersek kulak sağlığımızı da o oranda  korumuş olacağımız bir gerçek.

Haber Ara