Dolar

32,3809

Euro

35,2362

Altın

2.326,18

Bist

9.079,97

'Bu süreçte bir dış etkinin olduğu açık'

Yalçın Akdoğan, Büyükelçiler Toplantısında konuştu. Akdoğan yaşan olaylara değindi, Kandil'i harekete geçirdiklerini belirterek 'Bu süreçte bir dış etkinin olduğu açık' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-12 15:15:45

'Bu süreçte bir dış etkinin olduğu açık'

PKK saldırılarıyla ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Türkiye kendi iradesiyle bu sorunu çözmesin diye, dışında kalmamak için müdahil olmalıyız diyenler Kandil'i tahrik etti. Çok açık bir dış etkinin olduğunu bu süreçlerde gördük" dedi. Akdoğan, "DAEŞ de PKK da bunun için kullanılıyor" diye konuştu.

Büyükelçiler Konferansı'nda konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, PKK'ya karşı Güneydoğu illerinde yürütülen operasyonları, HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve özerklik tartışmalarını değerlendirdi.

"Bu süreçte bir dış etkinin olduğu açık" diyen Yalçın Akdoğan şunları söyledi:

"Kandil'i harekete geçirdiler. Denklemden çıkmasın, silahı bırakmasın, bu örgüt bize lâzım diye Kandil'i harekete geçirdiler. 'Türkiye kendi iradesiyle bu sorunu çözmesin' diye, 'dışında kalmamak için müdahil olmalıyız' diyenler Kandil'i tahrik ettiler. Çok açık bir dış etkinin olduğunu bu süreçlerde gördük. Hep pohpohlandı, tahrik edildi, terör üzerinden Türkiye'yi nasıl karıştırabiliriz haritaları değiştirebilir miyiz? DAEŞ de PKK da bunun için kullanılıyor."

"Kimsenin farklı düşüncesinden korkmayız. Ama bunu silah üzerinden hayata geçirmeye çalışırsanız, buna kimse izin vermez. Oldu bitti yapmak, fiili durum yapmak kendi kendime özerklik ilân ettim, buna kimse izin vermez."

"Parti kapatmaya karşıyız"

"Biz parti kapatmaya karşıyız, bu bizim temel ilkesel duruşumuzdur. Partilerin kabahati yoktur, kişilerin şahısların kabahatleri vardır. Hukuki işlem yapılacaksa onlar onun muhtabıdır. Partiyi kapatmak ona oy veren vatandaşları cezalandırmaktır. Terör şantajıyla siyaset yapılamaz."

"Çocuklar okula giderken bombalar patladı, ambulansı kurşunlamak, bu nasıl bir insanlıktır? En son cenazeleri istismar ettiler. Verilmedi şöyle oldu, böyle oldu... Silopi'de devlet cenazeleri verdi, götürüp mezbahaya koydular. Ve gömmüyorlar. Hani insanlık onuru? Ölüleri de nasıl istismar edebilirizin derdindeler. Bu örgüt bölge halkının başına bela olmuştur, kamu düzeni sağlanana kadar terörle mücadele devam edecektir. KCK türü, paralel devlet türü, derin devlet türü yapılanmalarına izin yoktur."

"Siyasi mücadele kavgası mı var?"

Yalçın Akdoğan, "terörün sınırları çizmek için kullanılan bir araç olduğunu" da belirterek, "DAEŞ bahanesiyle siviller katlediliyor. DAEŞ bir katil canavar örgüt ama acaba ona karşı etkili bir mücadele veriliyor mu yoksa başka bir nüfuz, siyasi mücadele kavgası mı var?" diye sordu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara