Dolar

32,6011

Euro

34,8334

Altın

2.498,04

Bist

9.454,15

'Bu sistem ne başkanlık sistemidir ne de partili cumhurbaşkanlığı sistemidir'

MHP'li Mehmet Parsak 'Biz partili cumhurbaşkanlığı sistemi getirmiyoruz, başkanlık sistemi de getirmiyoruz. Bu bize has, ihtiyaçlarımızı gözeten bir cumhurbaşkanlığı sistemidir' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-04 19:13:40

'Bu sistem ne başkanlık sistemidir ne de partili cumhurbaşkanlığı sistemidir'

MHP MYK üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Kadın Kolları Genel Koordinatörlüğünce parti genel merkezinde düzenlenen halk oylaması süreciyle ilgili toplantıda konuştu.

Kendilerine ısrarlı bir şekilde "Başkanlık getiriyorsunuz. Siz başkanlığa karşı değil miydiniz? Partili Cumhurbaşkanlığı getiriyorsunuz. Buna karşı değil miydiniz?" denildiğini ifade eden Parsak, "Bu sistem ne başkanlık sistemidir ne de partili cumhurbaşkanlığı sistemidir. Biz partili cumhurbaşkanlığı sistemi getirmiyoruz, başkanlık sistemi de getirmiyoruz. Bu bize has, ihtiyaçlarımızı gözeten bir cumhurbaşkanlığı sistemidir" diye konuştu.

Halk oylaması çalışmaları için "Evet" denilmesinin sebebini açıklayan Parsak, "Devlet için evet, millet için evet, cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet" ile "Bu ülke için yeminimiz var vazgeçilmez" sloganlarını belirlediklerini anımsattı.

Parsak, şunları söyledi:

"Bu kadar haklı olan, bu kadar haklı çıkan, bu kadar çok haksızlığa uğrayan ve bu kadar da çok hak mücadelesi veren başka bir dava yoktur. Ülkenin, milletin, devletin teminatı olarak önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben anlayışı içerisinde tarihimizin her döneminde olduğu gibi bugün de seyirci kalmayıp, inisiyatif alan bir yaklaşımla hakkın yolunda, milletin yanında olmaya devam edeceğiz. Başbuğumuzun izinde, liderimizin emrinde bu süreçte evet, evet, evet..."

"MHP YOK OLACAK" DİYORLAR...

Mehmet Parsak, daha sonra toplantıya katılanların sorularını yanıtladı. "MHP yok olacak mı? İki partili sisteme geçiş olacak mı?" sorusuna Parsak, bunu komisyon çalışmaları sırasında CHP'li milletvekillerinin de ifade ettiğini anımsatarak, şu yanıtı verdi:

"Bir defa, eğer MHP yok olacaksa bundan belki en fazla diğer siyasi partiler, bu anlamda da CHP memnun olur değil mi? Ama diyorlar ki 'Siz partinizi yok edeceksiniz, tabanınızda çok büyük rahatsızlık var'. MHP'de taban - tavan ayrımı yoktur. Bizde dava arkadaşlığı vardır. Biz dava arkadaşlarımızdan haberi, vaktinden bu yana binlerce dava arkadaşımıza kurşun sıkanlardan değil, o kurşunlara siper olanlardan yani teşkilatlarımızdan alırız. Ne olduğunu da alıyoruz. Bu çerçevede bundan sonra da almaya devam edeceğiz.

MHP yok olacak mı? Hayır, yok olmayacak. Bu iddialar MHP'ye yönelik olarak öteden beri ifade edilir. Bu ifade edilenlere, bir de MHP'nin durumuna bakalım. Bunları vaktizamanında Adalet Partililer söylüyordu. Adalet Partisi bugün yok, MHP var, bu iddiaları DYP'liler söylüyordu, DYP şimdi yok, MHP gene var. Anavatan Partililer söylüyordu, 'ANAP' diye Twitter fenomeni var ve ondan başka hiçbir şeyi kalmadı, MHP gene var. Bugünkü iktidar partisi de ne zaman var olur, ne zaman yok olur biz onları bilmeyiz. Bunu millet bilir. Ama MHP, 48 yıldır olduğu gibi, bundan sonra da dünya döndükçe var olacak."

"Seçilme yaşının 18'e indirilmesi"ne ilişkin bir soru üzerine de Parsak, MHP'nin en genç milletvekili olduğunu ve 13 yaşından beri bu davanın içerisinde, elinden geleni yapmaya çalıştığını ifade etti.

"60 YAŞINDA OKUMA-YAZMA BİLMEYEN VEKİLLER VAR"

Mehmet Parsak, şunları kaydetti:

"Bugün TBMM'de 60 yaşında olup okuma yazma bilmeyen neredeyse milletvekilleri var. Bir aileden geldiği ya da ekonomik gücü çok yüksek olduğu için... Bunun seçilme hakkı var. Türkiye'de milyonlarca 18 yaşı devirmiş pırıl pırıl genç var. Şimdi onlar milletvekili seçilsin, 18 yaşındaki yiğitler seçilemesin öyle mi? Bizce seçilsin. AB üyesi ülkelerin 21'inde seçilme yaşı 18-21 arasındadır. Dünyada 58 ülkede yine seçilme yaşı 18'dir. Dünyanın 58 ülkesindeki gençlerin milletvekili seçilme hakkı var ama bizde 18 yaşına varmadan yaşı büyütülerek idam edilen yiğitler varken, onlar kurşunlara giderken yaşları sorulmazken, (milletvekili seçileceği zaman 18 yaşında milletvekili seçilmez)..."

Haber Ara