Dolar

32,5728

Euro

34,7979

Altın

2.500,95

Bist

9.693,46

Bu Sene Tour De France Asla Bitmeyebilir

Paris’te sonlanacak Tour De France, oraya varamayabilir gibi görünüyor. Coronavirus’un pik yaptığı dönemde başlayan yarışın COVID19 özel kurallarından birisi ise aynı hafta içerisinde bir takımın bir ya da iki üyesinin pozitif çıkması durumunda tüm takımın yarıştan eleneceği üzerine kurgulanmış.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-30 14:20:00

Bu Sene Tour De France Asla Bitmeyebilir

Uluslarası Bisikletler Birliği Başkanı David Lappartient yarışın başlatılabilmiş olmasının dahi mucize olduğunu ve üzülerek yarışın Paris'e kadar varamayacağından endişeli
olduğunu dile getirdi. Cumartesi günü Nice'de 176 yarışçıyla startı verilen Tour De France'da hiç kimsenin bitiş çizgisini göremeyebileceği tartışılıyor.

Durum Kötü Değil

Fransa spor bakanı Jean-Michel Blanquer ise kendisinin durumu bu kadar karanlık görmediğini ve tüm önlemlerin alınması sayesinde yarışın sonlandırılmasının pekala mümkün olduğunu ve Paris'e varmadan yarışın son bulacağı olasılığının düşük olduğunu belirtiyor.

Sağlık bakanlığı ise bu konuda endişelerini dile getirerek, kuralın sertçe uygulanması için de ellerinden geleni yapıyor. 8 Sporcu ve 22 üyeden oluşan takımlardan bir hafta içerisinde iki pozitif çıkması halinde tüm takımın eleneceği yönünde olan kural sıkı bir şekilde uygulanacak.

Daha önce bu kural sadece sporculara uygulanıyorken artık takımın tüm üyelerine uygulanacak. Daha önce de Lotto Soudal takımının 4 üyesi benzer sebeplerden diskalifiye edilmişti ancak kuralın tüm ekibe yayılmasıyla ilgili güncelleme sonradan geldiği için takım kalan üyeleriyle hala yarışta.

Sadece Savaş Durdurabilir

1903 yılında başlayan her sene düzenlenen yarış tarihi boyunca sadece birinci ve ikinci dünya savaşlarında ertelendi. Okulların da açılacak olması sebebiyle yine bir okul öncesi karantina planı yapan hükümet ise vakaların katlanarak artmasını bahane gösteriyor.

Kadınlar Sporcular da Dahil Edilecek

Başka bir cephede ise yarışa kadınların da katılmasını destekleyen sporcuların sayısı artıyor. Sadece erkek sporcuların katılımına açık olan Tour De France, kadın sporcuların da kendini kanıtlayabileceği bir yarış olarak görülüyor.

2022'de planlanacak 3 haftalık bir etapta kadınların da dahil edileceği bildirilen yarış için kadın sporcuların dikkat ettiği nokta ise istediklerinin pozitif ayrımcılık değil eşitlik olduğu yönünde. Daha önce La Course by Le Tour de France birinciliği bulunan Lizzie Deignan ise, fırsat verildiği takdirde kadınların gücünü göstermekten çekinmeyeceğini ancak organizasyonun kararlarına saygı duyduğunu da dile getirdi.

Haber Ara