Dolar

32,3441

Euro

35,0983

Altın

2.310,12

Bist

9.079,97

'Bu seçimde birlik olmaya mahkumuz'

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, 'Gidecek bir yerimizin olmaması bizim hem ülkeye sahip çıkmamızı hem de birlik ve beraberlik içerisinde olmamızı gerektiriyor' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-31 21:08:23

'Bu seçimde birlik olmaya mahkumuz'

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre: Sivas'taki temaslarını sürdüren TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (SESOB) istişare toplantısına katıldı. Kentteki bir restoranda düzenlenen toplantıya AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın, SESOB Başkanı Beşir Köksal ve oda başkanları katıldı. Toplantının sonunda birlik Başkanı Beşir Köksal, Başkan Yılmaz'a plaket takdim etti.

Programın ardından Aydoğan Mahallesi'nde kurulan semt pazarını ziyaret eden Başkan Yılmaz, esnaf ve vatandaşlarla görüştü. Yılmaz daha sonra Sivas'ın Hafik ilçesine geçerek ilçe Belediye Başkanı AK Partili Mitat İlhan'ın annesi Mahiye İlhan'ın cenaze törenine katıldı.

Cenaze töreninin ardından TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas'ın Doğanşar ilçesi'ni ziyaret etti. Başkan Yılmaz, Doğanşar Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen istişare toplantısında ilçe halkı ve köy muhtarları ile bir araya geldi.

380 bin dekar alanın sulamaya açıldığını aktaran Yılmaz, “İstiyoruz ki çiftçimiz, vatandaşımız doğduğu yerde doysun ve göçü düşünmesin, zengin olsun cebi para görsün. Çünkü yoksul olan evde kavga bitmez. Biz yoksulluğu azaltmak istiyoruz. Yoksulluğu azaltmanın yolu da kırsal kalkınmayı sağlamaktır” dedi.
Ankara'daki Barış ve Demokrasi mitinginde düzenlenen bombalı saldırıya değinen Yılmaz,"Bakın Ankara'da bir bomba patlattılar hem Fas'ın kralı hem de Rusya'nın devlet başkanı bu ‘Türkiye'nin istikrarına yapılmış saldırıdır' diyor. Neden? Türkiye'nin geleceği hakkında kuşku doğurmak istiyorlar. Bakın seçimlerin en büyük zararı da gerek yurtiçinde gerekse yurtdışındaki olan yatırımcıların Türkiye'ye yatırım yapmayı geciktirmesinden, bekletmesindendir" diye konuştu.
Yılmaz, 2023 hedeflerine değinerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

“BU SEÇİMDE BİRLİK OLMAYA MECBURUZ"

Ortadoğu'da yaşanan iç savaşa değinen Yılmaz,”Gidecek bir yerimizin olmaması bizim hem ülkeye sahip çıkmamızı hem de birlik ve beraberlik içerisinde olmamızı gerektiriyor. Biz buna mecburuz. Seçimimiz bizim kaderimiz, ama biz buna mahkumuz. Bu seçimde birlik olmaya mahkumuz. Bizim için bir alternatif değil, yani bir ikincisi de olabilir diyecek durumda değiliz. Ortadoğu'da coğrafyalar değişiyorsa, haritaları değiştirmek için çalışmalar yapılıyorsa İstiklal Savaşı henüz sona ermemiş demektir. Dolayısıyla İstiklal Savaşı'nın devam ettiği dönemde bizim bir ve beraber olmamız lazım” şeklinde konuştu.

"28 AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKESİ 128 BİN SIĞINMACIYI PAYLAŞAMADI"

Türkiye'nin bölgesinde en güçlü ve zengin ülke olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, şöyle devam etti:
"Suriyeli 2 milyon insanı burada misafir ettik. Harcadığımız para da yaklaşık 8 milyar dolar. Bu Suriye'den bize gelen 2 milyon insana bizim Türk milleti ensar olarak gönlünü açtı. Avrupa Birliği bizden daha zengin. 28 tane Avrupa Birliği ülkesi var. Fransa, İngiltere, Almanya, Belçika, Hollanda, İtalya, Yunanistan Danimarka'sı var. 28 ülke 128 bin tane Suriyeli sığınmacıyı paylaşamadı. Ortak bir mutabakata varamadı. Birisi çekimser kaldı, 4 gün itiraz etti. Sonunda çoğunlukta bir karar aldılar. 28 tane Avrupa Birliği ülkesi 128 bin tane Suriyeliyi kabul edemezken, Türkiye 2 milyon insanı kabul etmişse hangi ülke daha zengin, hangi angi ülkenin gönlü zengin.”

Haber Ara