Dolar

32,3288

Euro

35,0948

Altın

2.295,22

Bist

9.045,48

Bu pasta Avrupa şampiyonu yaptı

İstanbul'da bu yıl 15.'ni düzenlenen ve 25 ülkeden bin 201 yarışmacının 80 ayrı kategoride katıldığı Uluslararası Gastronomi Festivali'nde Rıhtım Pastaneleri'nin hazırladığı ürün hem Avrupa şampiyonu oldu, hem de ürünü hazırlayan Şef Metin Taşkın'ı şampiyonlar şampiyonu yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-20 15:55:32

Bu pasta Avrupa şampiyonu yaptı
İstanbul'da bu yıl 15.'ni düzenlenen ve 25 ülkeden bin 201 yarışmacının 80 ayrı kategoride katıldığı Uluslararası Gastronomi Festivali'nde Rıhtım Pastaneleri'nin hazırladığı ürün hem Avrupa şampiyonu oldu, hem de ürünü hazırlayan Şef Metin Taşkın'ı şampiyonlar şampiyonu yaptı.

46 yıllık geçmişiyle Bursalıların damak zevkine hitap eden Rıhtım Pastaneleri'nin sahiplerinden Ali Genç, elde edilen başarının Bursa'nın uluslararası alanda tanınmasına önemli katkı sağladığını söyledi.

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Gastronomi Festivali'ni birçok ülkeden yabancı gazeteci takip ederken, dernek başkanları,öğrenciler, öğretmenler ve aşçılar eürünlerini jüriye beğendirmek için yarıştı.Doğal ve kaliteli ürünleriyle damaklarda unutulmaz tatlar bırakan Rıhtım Pastaneleri de festivalde şekerli hamurlar kategorisinde hem ülkemizi hem de Bursa'yı temsil etmenin gururunu yaşadı. 25 ülkeden bin 201 yarışmacı arasında Avrupa Şampiyonluğu'na ulaşan Şef Metin Taşkın'ın eseri görenleri kendine hayran bıraktı. Festivalin birincisi seçilen pasta, aralarında İtalya, Fransa, İngiltere, İspanya, Portekiz gibi ülkelerden katılan şefleri geride bıraktı. Taşkın'ın çalışması İstanbul'un ünlü Salı Pazarı'nı tema olarak kullandı. Tamamen doğal ve yenilebilir gıdalardan elde edilen, içinde minyatür insan ve objeler bulunan pastanın başarısıyla ilgili kaygılanmadıklarını belirten Rıhtım Pastaneleri sahiplerinden Ali Genç; uluslararası bir yarışmada Bursa'nın adını dünyaya duyurmanın, şampiyonlar şampiyonu olmanın ve kente altın madalya ile dönmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

"Detaylara dikkat ettik"

Uluslararası Gastronomi Festivali'ne 1 ay gibi uzun ve yoğun bir dönemde hazırlandıklarını dile getiren Rıhtım Pastanelerinin 22 yıllık şefi Metin Taşçı, şampiyon pastayı ortaya çıkarırken başarının detaylarda gizli olduğunu belirterek, "Benim tek amacım vardı; o da Bursa'nın adını dünyaya duyurmak. Bunun için çok çalıştım. Resim yapmasını ve sanatı çok seven birisiyim, başarının sırrı belki de burada saklı.Ürünü ortaya çıkarmamız 1 ay sürdü ama ondan öncesinden de konsepti belirlemek için hazırlık aşamamız da oldu. Tamamen doğal ve yenilebilir malzemeden, içinde çok fazla detayın olduğu bir pasta yaptım. Bir pazar yerini ele aldım. İsmi de 'Salı pazarı' oldu. Burada, en ince ayrıntı dikkat ettim. Gerçek bir pazarda ne varsa çalışmanın içine koydum. Farklı simalar, pazar tezgahları, ürünler, yöresel kıyafetli insanlar; hepsi en ince ayrıntısıyla düşünülerek ortaya çıktı. Her bir karakterin birbirinde farklı olmasına özen gösterdim. Bu da bize başarıyı getirdi" diye konuştu. Taşçı, içinde minyatür figürlerin yer aldığı pastanın ölçülerinin 75x75 santim ebatında olduğunu, şampiyonadaki seçici kurulun en ufak ayrıntıya bile dikkat ettiğini dile getirdi.

Öte yandan, geçtiğimiz yıl yapılan organizasyonda ikinci olduklarını dile getiren Ali Genç, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki şubelerinde sergilenen ve müşterileri vasıtasıyla sosyal medyada paylaşılan şampiyon pastayı şehir dışından dahi görmeye gelenler olduğunu ifade etti.

Haber Ara