Dolar

32,5299

Euro

34,8978

Altın

2.439,37

Bist

9.716,77

'Bu millet ve devlet asla teslim olmadı'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 'terör' olaylarına ilişkin, 'Bu millet ve devlet asla teslim olmadı, asla aman demedi. Şimdi dağları taşları başlarına yıkıyoruz' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-30 05:52:55

'Bu millet ve devlet asla teslim olmadı'

AA'nın haberine göre: Bakan Zeybekci, AK Parti Denizli İl Başkanlığınca EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Geçmişten Bugüne Büyük Buluşma" programında yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Türkiye'yi 2001-2002 yıllarında yönetenlerin ülkeyi IMF memurlarına teslim ettiğini, bu ülkeye ekonomi bakanı gönderdiklerini dile getiren Zeybekci, gecelik faizlerin yüzde 7 bin olduğunu, milli gelirin yarı yarıya düştüğünü, bir gecede batırılan bankaların zararının 56 milyar dolar olduğunu kaydetti.

Ülkeleri birleştirerek Avrupa Birliği'ni kuranların bu coğrafyaya geldiği zaman bölüp, parçalayıp, dağıtma felsefesiyle hareket ettiğini dile getiren Zeybekci, "Din, ırk kardeşlerimizin ve akrabalarımızın olduğu topraklarda operasyonlar yaparlarken, istedikleri Türkiye'nin başı derdinde olsun, Türkiye başını kaldıramasın, Türkiye artık egemen bir ülke olarak hareket edemesin. Bunu istiyorlardı, bütün operasyon buydu. Ama onların bir tuzağı varsa bizimde bir tuzağımız var, Allah'ın da bir tuzağı vardır, bu milletinde onlara bir cevabı vardır" diye konuştu.

"2 binin üzerinde terörist etkisiz hale getirildi"

Zeybekci, yaşanan 'terör' olaylarına da değinerek şöyle konuştu:

"Bunların ne kardeşlikle, ne birlikle ne de beraberlikle asla alakaları olamaz. Olmasını müsaade etmezler ve etmeyecekler. Birileri yani bunları doğuranlar, bunları taşıyıcı anne gibi taşıttırıp da orta yere koyanlar, bunları asla böyle bir şekilde davranmalarına müsaade etmezler, inisiyatif bunların elinde değil. inisiyatif Kandil'deki yılanların elinde de değil. Başkalarının elinde, başka organizasyonların elinde. Bunlar zannettiler ki devlet aciz, Türkiye bunlara meydan verecek, zannettiler ki Türkiye geri çekilecek. Bu millet ve devlet asla teslim olmadı, asla aman demedi. Şimdi dağları taşları başlarına yıkıyoruz. Şehirlerde o briket duvarlarından çıkanları, o lağım çukurlarına her birini gömüyoruz. 2 binin üzerinde terörist etkisiz hale getirildi. O Kandil'de her türlü ahlaksızca yaşayanlar, Kandil'in 100 kilometre yanına bile yaklaşamıyorlar, yılan gibi her gece bir delikte yaşıyorlar. Çünkü Mehmed'in nefesi ensesinde. Onun için deliklerde yaşıyorlar."

Haber Ara