Dolar

32,3679

Euro

34,9588

Altın

2.325,34

Bist

9.079,97

Bu kış onlar için zor geçecek!.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-29 17:44:37

Bu kış onlar için zor geçecek!.

Yangın yerine dönen coğrafyalarımızd a dertler diz boyu.

Kış kapıda ve Suriyeli kardeşlerimiz sadece bombaların değil, açlık ve soğuğun tehdidi ile de karşı karşıyalar.

Rusya, İran başta olmak üzere pek çok ülke ve örgütün çıkarları Suriye'yi yaşanması imkânsız bir hale getirildi.

Milyonlarca savaş mağduru Suriyeli yiyecek ve barınma sıkıntısı ile çaresizlik içerisinde oradan oraya savruluyor

Geçtiğimiz yılın resmi kaynaklarına göre 220 bin insan katledildi. 4 Milyon mülteci, Türkiye, Irak, Lübnan ve Mısıra hicret etti. Birçoğu Avrupa ülkelerine gidebilmek için çıktığı denizlerde trajik bir şekilde kıyıya vuruyor.

Keza 8 Milyon insan Suriye içerisinde evlerinden edilerek mülteci durumuna düşürüldü.20 Milyonluk Suriye nüfusunun 15 Milyonu acil yardıma muhtaç hale getirildi. Sınır hattında 350 bin civarında insan yaşam mücadelesi veriyor.

Kışın gelmesi ile beraber zaten zor olan yaşamlarında yeni zorluklar, masum sivilleri bekliyor.

Özellikle Hatay'da bulunan İHH ekmek fırını günlük olarak 170 bin ekmek çıkarıyorken, yaşan yangının ardından üretim sonlanmış oldu.

Ancak yangından hemen bir gün sonra getirilen Mobil fırın 20 bin ekmek üretmeye devam ediyor. Bu ekmekler sınır hattında bulunan kamplarda yaşamakta olan mültecilere düzenli olarak dağıtılıyor.

Öte yandan savaş sebebiyle kapalı olan Suriye içerisindeki fırınların tekrar işler hale getirilmesi ile günde yaklaşık bir milyon ekmek üretilerek kuşatma bölgelerinde dağıtılıyor.

Ne var ki İHH son günlerde “depolarındaki un stokunun bitmek üzere olduğunu” duyurarak un kampanyası başlattı.

Bizler gerek ülke siyasetindeki hareketlilik ve gerekse kendi yaşamlarımıza odaklı yaşayıp giderken kanıksadığımız bu gerçekleri çoğu kez duymazdan, görmezden geliyoruz.

Oysa durum çok acil!

Tabiri caiz ise S.O.S veriyor.

Bu kış muhacirler için çok zor geçecek ve oturup öylece seyretmek –Allah muhafaza-bizim helakimize yol açacak.

Biz yaşamlarımızı daha konforlu hale getirmek için çabalarken yanı başımızdan açlıktan ölen çocuklar ve ah ile göz yaşı döken Anneler en büyük imtihanımız olacak.

Bu imtihanı kaybetmek istemiyorsak algılarımızı açmalı ve “komşusu açken tok yatan bizden değildir” Hadis-i Şerifini tekrar tekrar hatırlamalıyız.

Bir çuval un sadece 55 Lira ve biz pek çok fuzuli masraftan kısarak rahatlıkla bir çuval unu; yani ekmeğimizi muhacirlerle bölüşebiliriz.

Tüm bu bilgileri teyit etmek maksadı ile görüştüğüm İHH Suriye çalışmaları sorumlusu Erhan Yemelek, tüm bu bilgileri doğrulayarak kampanyanın önemine bir kez de kendisi temas ediyor.

Evet dostlar tek kelime ile her gün düzenli olarak mültecilerin ayakta kalmasını sağlayan 1 milyon 20 bin ekmek üretimi için acil una ihtiyaç var!

Ekmeğimizi bölüşmek, bir yaşama can olmak için hareket geçme zamanı.

Ve evet bir çuval un sadece 55 Lira…

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara