Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

“Bu işe yaramadı bir de şunu deneyelim”

TIMETURK Sosyal Medya Yazarı Abdulkadir Mercanoğlu yazdı:

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-11 06:31:53

“Bu işe yaramadı bir de şunu deneyelim”

TIMETURK | SOSYAL MEDYA
ABDULKADİR MERCANOĞLU

Sosyal medya devi olan Facebook sürekli olarak telefonlarımıza güncellemeler gönderiyor. Bu güncellemelerin artışındaki neden ne?

Facebook'taki güncellemelerin nedeni; Facebook'un sahte haberlere karşı başlattığı yeni çalışmadan kaynaklanıyor. Sahte haberlere karşı çalışmalarını sıkılaştıran Facebook son olarak yeni bir tuşu deniyor. Bu tuş haber kaynağındaki haberlerin sağ üst kısmında beliren küçük bir “i” harfi.

Türkiye'de 44 milyon kullanıcının haber kaynağında en üstte görünen bildirimden istediği sonucu alamayan Facebook birde şunu deneyelim mantığı ile şimdi de kullanıcılardan sahte olabileceğini düşündüğü haberleri gördüğünde ‘i' butonuna basmasını tavsiye ediyor.

Bunun nedeni Facebook'a bildirilmesi değil. Haber yayıncısının hakkında bilgi alabilmemizi yarıyor ve diğer makaleleri gözden geçirmemize olanak sağlıyor. Eğer kullanıcılar yayıncıdan şüphelenir ise şikayet edebiliyor.

Bu yöntemin kullanıcılar için daha verimli olacağı kesin.

Facebook sahte haberleri haber kaynağından kaldırmakta ısrarcı, anlıyoruz. Ancak ne yazık ki ülkemizde de tık avcılığı yapan birçok site mevcut. Facebook'un bu ısrarında başarılı olması ülkemizdeki kullanıcıları ve diğer tüm kullanıcıları rahatlatacaktır.

https://twitter.com/KadirMercanoglu

https://www.facebook.com/KadirMercanoglu

https://www.instagram.com/kadirmercanoglu/

 

Haber Ara