Dolar

32,3696

Euro

34,9456

Altın

2.325,48

Bist

9.094,68

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Bilim Kurulu üyesi açıkladı

81 ilde uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağının ardından “Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?” sorusu gündeme geldi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-26 08:49:36

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Bilim Kurulu üyesi açıkladı

Koronavirüs salgınında bulaş zincirinin kırılması sebebiyle haftalardır sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanıyor. Hafta sonları ve resmî tatillerde uygulanan kısıtlamalar önce 31 şehirde ardından da 15 şehirde uygulandı. Ramazan Bayramı sebebiyle ise 81 ilde 4 günlük kısıtlama uygulandı. Vatandaşlar ise kısıtlamaların ne zaman sona ereceğini, bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olup olmayacağını araştırıyor.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan yaptığı değerlendirme ile hafta sonu kısıtlamalarıyla ilgili bilgi verdi.

Özkan, "11 Mayıs'ta başlayan bu adımlara 4-8 hafta içerisinde adım adım devam edeceğiz. Bunları planlarken 'şu il yarın açılır bu il 3 gün sonra açılır' diye bir şey söz konusu değil, verileri takip etmemiz gerekiyor. Vaka sayımız nasıl gidiyor, ölüm sayıları nasıl gidiyor, iyileşen sayısı vaka sayısının üstünde mi bütün bunları takip ederek, hatta il il değerlendirmek gerekiyor. Türkiye'deki olguların yaklaşık yüzde 60'ı İstanbul'da. İstanbul belki biraz daha geç bu sürece adım atabilir. Vaka sayılarını ve ölüm sayılarını, virüsün bulaştırıcılık kat sayısını da inceleyerek ilerlememiz gerekiyor" dedi.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının olup olmayacağına yönelik henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Haber Ara