Dolar

32,5898

Euro

34,6925

Altın

2.531,03

Bist

9.524,59

'Bu gece çok büyük bir katliam olabilir'

DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, sokağa çıkma yasağı ve çatışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-24 00:57:18

'Bu gece çok büyük bir katliam olabilir'

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, Sur'da ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından yaşananlarla ilgili açıklama yaptı. Şimşek, "Sur'da vahşet yaşanıyor. Bu gece çok büyük bir katliam olabilir" iddiasında bulundu.
 
11 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ve operasyonların devam ettiği Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde yaşananlarla ilgili açıklama yapan DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, "Sur'da vahşet yaşanıyor. Bu gece çok büyük bir katliam olabilir" dedi.

Sur'daki saldırıların çok şiddetlendiğini söyleyen Şimşek, "Cenazeler dışarı çıkarılamıyor. Yaralıların olduğu belirtiliyor ve tedavileri yapılamıyor. Kuşatma ağır silahlarla devam ediyor. Tanklar ve toplarla evler bombalanıyor" ifadelerini kullandı.

Şimşek, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada da herkesi Sur'da yaşananlara karşı harekete geçmeye çağırdı:

Bütün Amed halkını Sur'daki katliamı engellemek üzere harekete geçmeye çağırıyoruz. Yarın cenazelerde değil bugün direnişte buluşalım!

DARGEÇİT'TE EVE ATEŞ AÇILDI

11 Aralık'tan bu yana sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede, Saray Mahallesi Kilise Sokak'ta bir eve ateş açıldı. Saldırıda, evde bulunan aynı aileden N.K, S.K, S.K. ve F.K. yaralandı.

Dargeçit Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan yaralılardan N.K. ve S.K, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Yaralılardan S.K. ve F.K. ise ilk müdahalenin ardından Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Anadolu Ajansı, saldırıyı PKK'nın yaptığını, ölen ve yaralananların AK Parti Dargeçit İlçe Başkanı'nın yakınları olduğunu bildirdi.

T24'e konuşan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ise, Necim Kılıç ve kızı Sabahat Kılıç'ın polisler tarafından, Akrep adı verilen araçtan açılan ateş sonucu hayatını kaybettikleri bilgisini paylaştı. 

Haber Ara